Επιστροφή

ΔΤ 390a, 29/03/2002, 14:15, Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κηφισιά, η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών.
Η Σχολή αυτή, σαν στόχο έχει την πληρέστερη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης ώστε να μπορούν τα στελέχη του Π.Σ. να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στις νέες απαιτήσεις των καιρών.
Τα πτυχία στους 20 απόφοιτους, εκ των οποίων οι δύο ήταν Κύπριοι, απένειμε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κ. Δημ. Ευσταθιάδης.
Η διάρκεια των μαθημάτων ήταν τρεις μήνες και τα παρακολούθησαν Αξιωματικοί με το βαθμό του Επιπυραγού και του Πυραγού.
Στην τελετή παρευρέθησαν ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας, οι δύο υπαρχηγοί του Σώματος, Αντιστράτηγοι Αχιλλέας Κοντογιώργος και Γεώργιος Γεωργιάκος, ο Διευθυντής ΑΠΣ Υποστράτηγος Χρήστος Μητροπέτρος και ο Περιφερειάρχης Αττικής Υποστράτηγος Ανδρέας Κόης.
Την ημερήσια διαταγή εκφώνησε ο Διοικητής της Πυρ/κής Ακαδημίας, Πύραρχος Γεώργιος Αξιωτάκης, ο οποίος, απευθυνόμενος στους αποφοιτήσαντες, μεταξύ άλλων, είπε: "Γνωρίζετε όλοι, ότι η Πολιτεία μας έχει περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της και διανύουμε περίοδο που το Πυροσβεστικό Σώμα είναι καταξιωμένο στην κοινωνία και βρίσκεται πολύ ψηλά στην εκτίμηση του λαού. Ως εκ τούτου έχετε την υποχρέωση να ανταποκριθείτε επάξια στις απαιτήσεις του κοινωνικού συνόλου. Απαιτήσεις που απορρέουν από τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, την απειλούμενη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής που οραματιζόμαστε."