Επιστροφή

ΔΤ 403a, 11/04/2002, 15:00, Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία και του Υφυπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Ευάγγελου Μαλέσιου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Αθηναίων, η τελετή βράβευσης του Πυροσβεστικού Σώματος με το μετάλλιο Τιμής και Ευποιίας της Πόλεως των Αθηνών. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος, απευθυνόμενος προς τους άνδρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος είπε μεταξύ άλλων: "Είστε το ωραιότερο κοινωνικό παράδειγμα για τους νέους και τις νέες μας. Και ειλικρινά, θεωρώ την προσφορά σας στην πόλη μας και στην πατρίδα ανυπολόγιστη".
Ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Παναγιώτης Φούρλας, στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την εξαιρετική τιμή και διαβεβαίωσε του παρισταμένους ότι: "Οι προσπάθειες όλων των πυροσβεστικών υπαλλήλων κατατείνουν στην δημιουργία ενός σύγχρονου, αξιόμαχου και αποτελεσματικού Πυροσβεστικού Σώματος, που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και συγχρόνως να καταλάβει την αρμόζουσα για την προσφορά του θέση στην κοινωνία". Στο τέλος της ομιλίας του ο Αρχηγός προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο ένα κράνος παλαιού τύπου, το οποίο έφεραν οι πρώτοι πυροσβέστες.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Υπαρχηγοί, Αντιστράτηγοι Αχιλλέας Κοντογιώργος και Γεώργιος Γεωργιάκος, Επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Διοικητικού συμβουλίου τους, καθώς επίσης και αντιπροσωπεία πυροσβεστικών υπαλλήλων όλων των βαθμίδων.