Επιστροφή

ΔΤ 405a, 13/04/2002, 23:30, Συμβάντα

Σοβαρά Συμβάντα

Αίσια κατάληξη είχε ευτυχώς τροχαίο ατύχημα που συνέβη στις 10:00 σήμερα το πρωί στο 16ο χλμ. της Ε.Ο. Τρίπολης- Καλαμάτας λόγω σύγκρουσης δύο λεωφορείων. Το υπ' αριθμ. ΡΗ 6886 Δ.Χ. λεωφορείο της γραμμής ΚΤΕΛ του Νομού Μεσσηνίας ενώ μετέβαινε προς Καλαμάτα, στην προσπάθειά του να αποφύγει τροχαίο ατύχημα που είχε προηγηθεί και λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί πλαγιομετωπικά με το υπ' αριθμ. ΚΜΕ 2080 Ι.Χ. λεωφορείο το οποίο μετέφερε ποδοσφαιριστές της ομάδας της Καλαμάτας. Στο ατύχημα ενεπλάκη και το υπ' αριθμ. ΑΧ 8465 Ι.Χ.φορτηγό αυτοκίνητο λόγω καραμπόλας που προκλήθηκε στη συνέχεια. Στο τόπο του συμβάντος επενέβησαν άμεσα τρία πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ. Τριπόλεως καθώς και ένα της Π.Υ. Μεγαλουπόλεως με εννέα συνολικά πυροσβέστες, οι οποίοι απεγκλώβισαν από το δεύτερο λεωφορείο ελαφρά τραυματισμένους τους: 1) Ζέρβα Κων/να, 35 ετών, 2) Παναγιωτοπούλου Κυριακούλα, 3) Καρρά Κων/να 4) Καζάκο Γεώργιο, 5) Νικολαϊδη Θεόδωρο, 6) Μαρκοπούλου Νίκη, 7) Μαρκόπουλο Παναγιώτη, 8) Μαντζάρη Παναγιώτη, 9) Καραχάλιο Θεόδωρο και 10) Φούσιωρη Γιάννη, τους οποίους και παρέδωσαν σε ασθενοφόρα για την διακομιδή τους στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου και τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Τραγικό θάνατο βρήκε στις 18:15 σήμερα, ο Ράγιος Ευάγγελος του Κων/νου 71 ετών, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη μονοκατοικία όπου διέμενε, στην οδό Αργοναυτών 18 στην περιοχή Αγ. Φανούριος στην Καρδίτσα. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε πεσμένος στο πάτωμα, με απλά εγκαύματα στο σώμα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι πυροσβέστες, οι οποίοι και παρέδωσαν τον άτυχο ηλικιωμένο άνδρα σε ασθενοφόρο για την διακομιδή του στο Γ.Ν. Καρδίτσας. Για τις συνθήκες θανάτου και τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί προανάκριση το Ανακριτικό τμήμα της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Νεκρός βρέθηκε στις 20:15 σήμερα, ο Σαρανταυγάς Νικόλαος του Βασιλείου 70 ετών, βοσκός, στο χωριό Βασιλικό (θέση Κοκκινιά) του Νομού Κορινθίας, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τις 16:00 το απόγευμα. Τελικά ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε πνιγμένος σε υπόγεια δεξαμενή ενός παλιού εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας της περιοχής. Στην επιχείρηση ανάσυρσής του, η υπηρεσία μας έλαβε μέρος με δύο οχήματα και πέντε πυροσβέστες από την Π.Υ. Σικυώνος-Κιάτου, οι οποίοι και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο για την διακομιδή του στο Γ.Ν. Κορίνθου. Οι λόγοι της πτώσης του παραμένουν άγνωστοι.