Επιστροφή

ΔΤ 412, 20/04/2002, 23:45, Συμβάντα

Σοβαρά συμβάντα

Αναστάτωση και ταλαιπωρία προκάλεσε στους διερχόμενους οδηγούς στις 20:30 χθες, ανατροπή νταλίκας στο 10ο χλμ της Ε.Ο. Βελεστίνου-Βόλου, στο ρεύμα προς Βόλο. Συγκεκριμένα, το υπ' αριθμ. ΥΕΖ 7386 Δ.Χ. φορτηγό που οδηγούσε ο Αξιώτης Χρήστος και μετέφερε εκρηκτικά υλικά, ανετράπη με αποτέλεσμα να διασκορπιστούν στο δρόμο λάδια και καύσιμα και να υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Από την ανατροπή τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός του Δ.Χ. φορτηγού, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Στον τόπο του ατυχήματος έσπευσαν δύο οχήματα και έξι πυροσβέστες από την Π.Υ. Βόλου.

Νεκρός, δυστυχώς, βρέθηκε στις 13:15 σήμερα, ο Γκρέτσης Κων/νος, 75 ετών, σε ρεματιά στην κοινότητα Πεύκων (περιοχή Ρετζίκι) του Νομού Θεσ/νίκης. Ο άτυχος άνδρας, ήταν αγνοούμενος από τις 10 Απριλίου και έπασχε από γεροντική ανία. Στην επιχείρηση ανάσυρσής του, έλαβαν μέρος δύο οχήματα και πέντε άνδρες από την Δ.Π.Π.Υ. Θεσ/νίκης καθώς και δύο οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες της 2ης Ε.Μ.Α.Κ.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 20:41 σήμερα, από άγνωστη αιτία, σε υπόγειο χώρο, στην Ψυχιατρική Κλινική "Αθηνά", στην οδό Κισσάβου 10 στα Βριλήσσια. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν 13 πυροσβεστικά οχήματα, με 35 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν σύντομα την πυρκαγιά υπό έλεγχο στις 21:00, χωρίς, ευτυχώς, να κινδυνεύσουν ασθενείς. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο υπ' αριθμ. ΕΥΒ 817 μοτοποδήλατο στις 21:42 σήμερα, στην Λεωφ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως στο Πεδίο του Άρεως. Από την πυρκαγιά το μοτοποδήλατο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ για την κατάσβεσή της έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Σε εμπρησμό, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οφείλεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 22:07 σήμερα, στο υπ' αριθμ. ΥΜΙ 1521 Δ.Χ. αστικό Λεωφορείο του Ο.Α.Σ.Α στην Λεωφ. Αλεξάνδρας και Δέγλερη στο Πεδίο του Άρεως. Ως δράστης του εμπρησμού συνελήφθη ο Ζαφειρόπουλος Άγγελος του Γεωργίου, 25 ετών. Από την πυρκαγιά το λεωφορείο υπέστη μικρές υλικές ζημιές, ενώ για την κατάσβεσή της έσπευσε στον τόπο του συμβάντος ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.