Επιστροφή

ΔΤ 414, 22/04/2002, 23:00, Συμβάντα

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε, στις 10:55 σήμερα, από άγνωστη αιτία, σε ισόγεια αποθήκη κλιματιστικών και ψυκτικών μηχανημάτων, ιδιοκτησίας Γιαννόπουλου Μιχαήλ του Γεωργίου, που βρίσκεται στην οδό Αβέρωφ 14 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Το κτίριο χρησιμοποιούσαν ο Χρηστίδης Βασίλειος και ο Νικολαΐδης Νικόλαος ως αποθηκευτικό χώρο της εταιρίας "Κλιματιστική ΕΠΕ". Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στο χώρο (κλιματιστικά μηχανήματα, ανταλλακτικά και εξαρτήματα αυτών, υλικά συσκευασίας) κι επεκτάθηκε σε όλους τους χώρους της αποθήκης. Οι 44 πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με 18 πυροσβεστικά οχήματα, χρησιμοποιώντας αναπνευστικές συσκευές, κατάφεραν να εισέλθουν στον καιόμενο χώρο και να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά στις 12:20, αποτρέποντας κάθε κίνδυνο επέκτασής της σε παρακείμενα κτίρια. Στον τόπο του συμβάντος θα παραμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, δύο υδροφόρα οχήματα με πλήρωμα πέντε πυροσβεστών για επαγρύπνηση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ζημιές ανέρχονται στο ποσό των 720.000 Ευρώ περίπου. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά.

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στις 13:15, στο 108ο χλμ της Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας. Το ατύχημα προκλήθηκε όταν ο Παπακωνσταντίνου Λουκάς του Παναγιώτη, ετών 45, ο οποίος οδηγούσε το υπ' αριθ. ΒΙΕ 6893 φορτηγάκι μάρκας MERCEDES, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε στο πίσω μέρος προπορευόμενου φορτηγού οχήματος μετά ρυμουλκούμενου, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΑΕ 9301, μάρκας VOLVO. Η υπηρεσία μας επενέβη στον τόπο του συμβάντος με ένα όχημα και τρεις πυροσβέστες, οι οποίοι απεγκλώβισαν με χρήση ειδικών διασωστικών εργαλείων, τραυματισμένο βαριά, τον οδηγό του πρώτου οχήματος και θανάσιμα τραυματισμένη την συνεπιβάτρια και σύζυγό του Σκουρολιάκου Μαρία, ετών 34 και στη συνέχεια τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για τη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο.

Νεκρός, δυστυχώς, ανασύρθηκε στις 14:45 σήμερα, ο Σμαραϊδάς Χρήστος, ετών75, από γκρεμό βάθους 30 μέτρων, όπου είχε πέσει με το υπ'αριθμ. ΑΜ 50137 τύπου τζιπ όχημα μάρκας DAIHATSU, το οποίο οδηγούσε, στην κοινότητα Σιράκου του Παλαιοχωρίου Ιωαννίνων. Ο άτυχος άνδρας είχε εξαφανιστεί από τις 21 Απριλίου από το σπίτι του και εντοπίστηκε σήμερα το πρωί. Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε το μεσημέρι κι έσπευσε στον τόπο του ατυχήματος με ένα όχημα και τρεις πυροσβέστες, οι οποίοι κατέβηκαν στον γκρεμό για να ανασύρουν το πτώμα του άνδρα από τα συντρίμμια του οχήματος και στη συνέχεια το παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο "Χατζηκώστα" των Ιωαννίνων.

Βαριά τραυματισμένος ανασύρθηκε, στις 15:10, εργάτης ρουμανικής καταγωγής, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος δούλευε σε σκαπτικό μηχάνημα στην οδό Δίλοφου στη Μεταμόρφωση. Ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε εντός της καμπίνας του μηχανήματος και καταπλακώθηκε από χώματα, έπειτα από κατολίσθηση χωμάτινων όγκων. Οι δώδεκα πυροσβέστες με τα τέσσερα οχήματα που έφθασαν αμέσως στον τόπο του συμβάντος, απεγκλώβισαν τον άνδρα ευτυχώς ζωντανό και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο.