Επιστροφή

ΔΤ 415, 23/04/2002, 08:30, Εκδηλώσεις

Ασκήσεις - Εκδηλώσεις

Η ετήσια άσκηση του Πυροσβεστικού Σώματος "Εγκέλαδος 2002", που αφορά επεμβάσεις για παροχή βοήθειας σε περίπτωση σεισμού, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24-04-2002 και ώρα 10:00, στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων, στη Δραπετσώνα του Πειραιά. Στην άσκηση θα λάβουν μέρος οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Πειραιά και η 1η Ε.Μ.Α.Κ.. Το γενικό πρόσταγμα της άσκησης θα έχει ο Β' Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος.
Η άσκηση αυτή έχει σκοπό:
-- Τη βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του συντονισμού του εμπλεκόμενου προσωπικού.
-- Την εξοικείωση και απόκτηση εμπειρίας των πυροσβεστικών υπαλλήλων σε ατυχήματα που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητα ως προς τη φύση τους.
-- Τη διαπίστωση της καλής λειτουργίας και επάρκειας των διαθέσιμων μέσων και εξοπλισμού.
-- Τον εντοπισμό αδυναμιών και ελλείψεων και τη λήψη κατάλληλων μέτρων για τον περιορισμό αυτών.

Άσκηση αντιμετώπισης μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, θα πραγματοποιηθεί στις 24-04-2002, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00, από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νομού Καρδίτσας, στη θέση "Ράζια" (Εκκλησάκι Αγίου Σεραφείμ), στο 15ο χλμ της Επαρχιακής οδού Καρδίτσας-Μορφοβουνίου, στο Δ.Δ. Μορφοβουνίου του Δήμου Πλαστήρα Καρδίτσας.
Η άσκηση αυτή έχει σκοπό:
-- Τη διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας των Πυροσβεστικών δυνάμεων του Νομού για την αντιμετώπιση μιας μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, σε περιοχή ιδιαίτερης αισθητικής και φυσικού κάλους.
-- Τη διαπίστωση του επιπέδου συνεργασίας και συντονισμού των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων (Νομαρχία, Αστυνομία, Δασαρχείο, Δήμος, ΕΚΑΒ, ΔΕΗ).
Την επιδίωξη της όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερης προστασίας του πληθυσμού που κατοικεί πλησίον δασικών εκτάσεων.