Επιστροφή

ΔΤ 418a, 26/04/2002, 18:45, Συμβάντα

Προβλήματα προκάλεσε, σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας, η ισχυρή βροχόπτωση που ξεκίνησε στις 13:00 σήμερα. Η Υπηρεσία μας δέχθηκε 26 κλήσεις που αφορούσαν άντληση υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων. Τα προβλήματα εντοπίστηκαν κυρίως στις περιοχές Παλαιού και Νέου Ψυχικού και Φιλοθέης, ενώ για την αντιμετώπισή τους συστήθηκαν άμεσα πέντε συνεργεία με 15 Πυροσβέστες, τα οποία εξοπλισμένα με ειδικά αντλητικά μηχανήματα παρείχαν βοήθεια σε οκτώ περιπτώσεις συνολικά, αφού στις υπόλοιπες η στάθμη του ύδατος ήταν χαμηλή και δεν έχρηζε επέμβασης της Υπηρεσίας μας.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός άνδρα Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος παρασύρθηκε με το όχημα που οδηγούσε από τα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου στη θέση Ρουσάλια, του Δημοτικού διαμερίσματος Μαλαντρενίου, στο Άργος. Ο Σαϊσανάς Αθανάσιος οδηγώντας ένα αγροτικό αυτοκίνητο, με αριθμό κυκλοφορίας ΧΧ 5232, μάρκας CHEVROLET, παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου, ο οποίος πλημμύρισε λόγω της καταρρακτώδους βροχής που εκδηλώθηκε στην τοποθεσία το μεσημέρι και κατέκλυσε τον αγροτικό δρόμο. Στην προσπάθεια του να διασωθεί βγήκε από το αυτοκίνητο και ανέβηκε στο πάνω μέρος του οχήματος, καλώντας απεγνωσμένα για βοήθεια. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε άμεσα ένα όχημα της Υπηρεσίας μας με δύο άνδρες, οι οποίοι κατάφεραν να διασώσουν τον άνδρα στις 16:55 τραβώντας το όχημα έξω από το χείμαρρο.

Έρευνες διεξάγονται στον ποταμό Αξιό, κοντά στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, για την ανεύρεση του Μπόρις Πογκορέλογλου, ετών 42, ρωσικής καταγωγής, ο οποίος αγνοείται από τη 01:00 σήμερα. Στις έρευνες παίρνουν μέρος τέσσερις ειδικά εκπαιδευμένοι αυτοδύτες της Ε.Μ.Α.Κ. με μία διασωστική λέμβο κι ένα όχημα. Οι έρευνες διενεργούνται κατά μήκος του ποταμού καθώς και στην γύρω περιοχή.