Επιστροφή

ΔΤ 420, 28/04/2002, 15:00, Συμβάντα

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε στις 01:35 σήμερα, στο 327o χλμ. Θεσ/νικης-Αθηνών όταν το υπ'αριθμ. ΑΗΑ 9825 Ι.Χ.Ε. αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας NISSAN, από άγνωστη αιτία, παρέκλινε της πορείας του και ανετράπη. Στη συνέχεια, το υπ' αριθμ. ΝΕΤ 5463 I.X.E αυτοκίνητο μάρκας SEAT TOLEDO, που ακολουθούσε, προσέκρουσε στο αγροτικό αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά οι επιβάτες του δεύτερου οχήματος: 1) Πανέλης Δημήτριος του Θωμά, 2) Μάστορας Αθανάσιος του Θεοδώρου και 3) Παπαδοπούλου Βασιλική του Τραϊανού, ενώ από το αγροτικό ανασύρθηκε νεκρός ο οδηγός του αγροτικού Λιβαθηνός Ηλίας του Διονυσίου, 29 ετών. Για την ανάσυρση του άτυχου νέου και τον απεγκλωβισμό των τραυματισθέντων έλαβαν μέρος δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι πυροσβέστες.

Η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας, στην περιοχή του Δ/Δ Ελαίας του Δήμου Φιλιατών του Νομού Θεσπρωτίας, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρήσει μεγάλο μέρος του κάμπου Νάτση και να μετατραπεί σε λίμνη με νερό ύψους πάνω από δύο μέτρα. Στην πλημμυρισμένη περιοχή, υπάρχουν τέσσερις αγροτικές κατοικίες, στις οποίες το νερό έχει φτάσει μέχρι τη μέση, οι κάτοικοι, όμως, των οποίων, έχουν απομακρυνθεί σε ασφαλές σημείο. Ωστόσο, στους σταύλους γύρω από τα σπίτια, έχουν εγκλωβιστεί ζώα (αιγοπρόβατα, γουρούνια και σκυλιά), ορισμένα από τα οποία απομακρύνθηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να απελευθερωθούν και τα υπόλοιπα. Λόγω του μεγάλου ύψους του νερού, η προσέγγιση από τους πυροσβέστες γίνεται μόνο με λέμβους. Στην περιοχή επιχειρούν 12 πυροσβεστικά οχήματα με 38 άνδρες, ενώ στο σημείο σπεύδει και ομάδα από την 5η Ε.Μ.Α.Κ. Ηπείρου, καθώς επίσης και ο Περιφερειάρχης Π.Δ.Π.Υ. Ηπείρου Αρχιπύραρχος Στυλιανός Κανέλλος.

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν το υπ' αριθμ. ΚΥ 2731 υπηρεσιακό αυτοκίνητο, μάρκας MITSUBISHI PAJERO, παρέκλινε της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό βάθους 60 μέτρων, κοντά στην Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας, στο Άγιο Όρος. Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν δύο οχήματα και πέντε άνδρες από το Π.Κ. Καρυών, οι οποίοι και ανέσυραν νεκρούς τους: 1) Σιμεωνίδη Χρυσόστομο, τελωνειακό υπάλληλο και 2) Πετανίδης Αβραάμ, ταχυδρομικό υπάλληλο.