Επιστροφή

ΔΤ 421a, 29/04/2002, 23:45, Ανακοίνωση

Έκτακτα Μέτρα-Σοβαρά Συμβάντα

Το Πυροσβεστικό Σώμα, λόγω της μεγάλης εξόδου οχημάτων που αναμένεται κατά τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της χώρας και με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση των ενδεχόμενων τροχαίων ατυχημάτων, έχει συστήσει σωστικά συνεργεία σε όλους τους κύριους οδικούς άξονες. Συγκεκριμένα, ειδικά διασωστικά και υδροφόρα οχήματα, θα περιπολούν στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας, ενώ άλλα πυροσβεστικά οχήματα με διασωστικά εργαλεία, θα βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία και κατά μήκος των εξής Εθνικών αξόνων:
Αθηνών - Λαμίας - Κατερίνης - Θεσσαλονίκης
Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών
Θεσσαλονίκης - Καβάλας - Ξάνθης - Κομοτηνής - Αλεξανδρούπολης
Πατρών - Αγρινίου - Άρτας - Ιωαννίνων και προς Ηγουμενίτσα
Πατρών - Πύργου
Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας και προς Σπάρτη
Τα παραπάνω μέτρα θα ισχύουν καθ' όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Να αυτοκτονήσει απειλούσε στις 08:00 σήμερα, από ταράτσα τετραώροφου κτιρίου, στη συμβολή των οδών Ίωνος Δραγούμη και Καράνου στην Καβάλα, ο Αναστασιάδης Κωνσταντίνος, 54 ετών. Με την πειθώ, οι πυροσβέστες τον απέτρεψαν από το να πραγματοποιήσει την απειλή του. Στην επιχείρηση διάσωσης έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι πυροσβέστες.

Άκαρπες απέβησαν και σταμάτησαν, οι έρευνες για τον εντοπισμό του Boris Pogorelov του Anatoli, 42 ετών, ρωσικής καταγωγής, οι οποίες διεξάγονταν στον ποταμό Αξιό, κοντά στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Ο άτυχος άνδρας αγνοείται από τη 12:30 της 26/04/2002. Στις έρευνες έλαβαν μέρος τρεις ειδικά εκπαιδευμένοι αυτοδύτες της Ε.Μ.Α.Κ. με μία διασωστική λέμβο κι ένα πυροσβεστικό όχημα.