Επιστροφή

ΔΤ 422, 30/04/2002, 10:15, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 19:50 χθες, στο υπ' αριθμό ΥΥΗ 2405 Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, μάρκας "FORD", ιδιοκτησίας Σεντάρη Ευάγγελου, το οποίο βρισκόταν εν κινήσει επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος στο Ελληνικό, στο ύψος του Δυτικού Αεροδρομίου. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς το φορτηγό, δύο κάμερες τις οποίες μετέφερε καθώς επίσης ένα μηχανάκι. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ύψος των ζημιών ανέρχεται στο ποσό των 742.000 Ευρώ περίπου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο σημείο έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με οκτώ πυροσβέστες. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Σε εμπρησμό, με χρήση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού με φιαλίδια υγραερίου, οφείλεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 02:40 σήμερα, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Βυζαντίου 64 στη Νέα Ιωνία. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές στο αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (Α.Τ.Μ.). Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες, ενώ για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 03:34 σήμερα, σε διαμέρισμα 2ου ορόφου, ιδιοκτησίας Γεωργίτση Κωνσταντίνου, σε πενταόροφη πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Αχαρνών, στον Άγιο Παντελεήμονα. Από την πυρκαγιά εγκλωβίστηκαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος η Μαρία και η Φανουρία Γεωργίτση, σύζυγος και κόρη αντίστοιχα του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών με τη χρήση ειδικού κλιμακοφόρου πυροσβεστικού οχήματος, έγινε με επιτυχία η διάσωσή τους. Ο ιδιοκτήτης κατέβηκε μόνος του από το κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας. Οι 20 πυροσβέστες που έσπευσαν στο συμβάν με πέντε υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ένα κλιμακοφόρο και ένα όχημα πλήρωσης αναπνευστικών συσκευών, κατάφεραν να θέσουν σύντομα υπό έλεγχο την πυρκαγιά αποτρέποντας κάθε κίνδυνο επέκτασης της, στους υπόλοιπους ορόφους. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.