Επιστροφή

ΔΤ 422a, 30/04/2002, 22:30, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 14:08 σήμερα, στην πιτσαρία RICORDO ROMA στη Λεωφόρο Πεντέλης 30, στο Δήμο Αμαρουσίου. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την κουζίνα της επιχείρησης, κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού του καταστήματος με φιάλες προπανίου από τον Στελλάκη Παναγιώτη του Γεωργίου, ετών 25, υπάλληλο της εταιρίας εμπορίας φιαλών προπανίου "Μαούτσος". Οι φιάλες παρουσίασαν διαρροή και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία υπήρξε ανάφλεξη του διαφυγόντος στο χώρο προπανίου, με αποτέλεσμα ο νεαρός άνδρας να υποστεί εγκαύματα και να μεταφερθεί εσπευσμένα με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. σε Νοσοκομείο. Τα τρία οχήματα με τους δέκα πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος, μετά από προσπάθειες μίας ώρας, κατέσβεσαν την πυρκαγιά και προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παύση της διαρροής υγραερίου και την αποφυγή επέκτασης της πυρκαγιάς. Το κατάστημα καταλαμβάνει έκταση 100 τ.μ. με υπόγεια αποθήκη και πατάρι, στο οποίο επεκτάθηκε η πυρκαγιά από την ψευδοροφή. Στεγάζεται στο ισόγειο τριώροφης οικοδομής, ιδιοκτησίας της Τριανταφύλλη Ιωάννας, ενώ ιδιοκτήτρια της επιχείρησης είναι η Μπαρμπαρούση Αγγελική. Για τα πλήρη αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Ολοσχερώς καταστράφηκε εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, το οποίο βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του "Ναυταθλητικού Ομίλου και Συλλόγου Ερασιτεχνών Ψαράδων" στην Ακτή Θεμιστοκλέους 274, στην Πειραϊκή. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 15:18 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και σύντομα, λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στο χώρο, κατέκαψε το μικρό εκκλησάκι που ήταν κατασκευασμένο από πολυεστέρα, από τα ίδια τα μέλη του Συλλόγου. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε ένα όχημα με τρεις πυροσβέστες. Για την εξακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά.

Στο κενό βρέθηκε ο πολωνικής καταγωγής NIROSLAV, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στις 20:17 σήμερα. Ο άνδρας έπεσε, σε κατάσταση μέθης, από τον 4ο όροφο στο φωταγωγό της πολυκατοικίας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κολοκυνθούς και Λεοννάτου στο Μεταξουργείο. Στον τόπο του ατυχήματος έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα δέκα πυροσβεστών, οι οποίοι ανέσυραν τον άνδρα από το φωταγωγό τραυματισμένο στα κάτω άκρα και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την άμεση διακομιδή του σε Νοσοκομείο.

Ολοσχερώς καταστράφηκε τουριστικό λεωφορείο μάρκας SCANIA, με αριθμό κυκλοφορίας ΥΥΝ 7100, ιδιοκτησίας Σουλελή Βασίλειου του Αντωνίου, στις 16:20 σήμερα. Το λεωφορείο, με οδηγό τον Φωτόπουλο Κωνσταντίνο, κατευθυνόταν προς Θεσσαλονίκη, όταν στο 28ο χλμ της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Σερρών, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε πυρκαγιά στον κινητήρα του και γρήγορα επεκτάθηκε σε όλους τους χώρους του οχήματος. Οι επιβαίνοντες πρόλαβαν να εξέλθουν χωρίς να κινδυνέψει κάποιος. Οι τέσσερις πυροσβέστες που μετέβησαν στον τόπο του συμβάντος με δύο οχήματα, προέβησαν σε κατάσβεση και πλύση του οδοστρώματος από τα υπολείμματα της πυρκαγιάς. Για να εξακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.