Επιστροφή

ΔΤ 423a, 01/05/2002, 21:45, Συμβάντα

Στις φλόγες παραδόθηκε στις 14:50 σήμερα, διαμέρισμα 1ου ορόφου διπλοκατοικίας, στο Δ.Δ. Αγρού του Δήμου Αγ. Γεωργίου στην Κέρκυρα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε όταν ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος Τριβιζάς Σπύρος, 55 ετών, έκανε έλεγχο με χρήση γυμνής φλόγας σε οικιακή φιάλη προπανίου, μετά την αλλαγή της που ο ίδιος πραγματοποίησε. Η φιάλη παρουσίασε διαρροή, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά η οποία σύντομα επεκτάθηκε σε όλους τους χώρους του έκτασης 75 τ.μ. διαμερίσματος. Ο ιδιοκτήτης πρόλαβε να απομακρυνθεί από τον χώρο χωρίς να τραυματιστεί. Οι δέκα πυροσβέστες που μετέβησαν στο συμβάν με πέντε υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, κατέσβεσαν την πυρκαγιά αποτρέποντας την επέκτασή της στο ισόγειο και σε παρακείμενα κτίρια. Από την πυρκαγιά κατέρρευσε η ξύλινη στέγη του διαμερίσματος, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσει κάποιος από τους πυροσβέστες που εκείνη τη στιγμή επιχειρούσαν στο χώρο. Του συμβάντος επελήφθη το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 18:26 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε διαμέρισμα 2ου ορόφου, εμβαδού 100 τ.μ., στην οδό Υπαπαντής 148, στην συνοικία Ταμπούρια του Πειραιά. Το διαμέρισμα, ιδιοκτησίας του Μαυρονάσιου Θωμά, 45 ετών, είχε συσσωρευμένα παλιά βιβλία και χαρτικά σε μεγάλες ποσότητες. Στον τόπο του συμβάντος έφθασαν αμέσως πέντε υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 15 πυροσβεστών, οι οποίοι σύντομα περιόρισαν την πυρκαγιά στον χώρο του διαμερίσματος κι έτσι αποσοβήθηκε κάθε κίνδυνος επέκτασής της. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά.

Μικρές ζημιές προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 17:40 σήμερα, στο Χημικό τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το τμήμα στεγάζεται σε ισόγειο πενταόροφου κτιρίου και η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην είσοδο του κυλικείου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και κατέστρεψε δύο γραφεία και τρεις μεταλλικές ντουλάπες. Στο συμβάν έσπευσαν δύο υδροφόρα οχήματα με επτά πυροσβέστες, οι οποίοι κατέσβεσαν σύντομα την πυρκαγιά. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 12:30 σήμερα, στον κόμβο της Επιδαύρου στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, όταν το υπ'αριθμ. ΧΜ 3637 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας NISSAN, συγκρούσθηκε με το υπ. αριθμ. ΡΝΜ 1309 φορτηγό μάρκας VOLVO. Νεκροί ανασύρθηκαν ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου Ραυτόπουλος Πλάτων, ετών 87 και η σύζυγός του, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Για τον απεγκλωβισμό των νεκρών έλαβαν μέρος έξι πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, που μετέβησαν στο συμβάν με δύο πυροσβεστικά οχήματα.