Επιστροφή

ΔΤ 426, 04/05/2002, 10:30, Συμβάντα

Σοβαρά Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 13:10 χθες, σε μονοκατοικία, όπου διέμενε ο Καζάκης Ανέστης του Σπυρίδωνος, ετών 58, στο Δ/Δ Ποταμοί Δράμας. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς η μονοκατοικία και κατέρρευσε η κεραμοσκεπή της. Για την κατάσβεσή της, έσπευσαν στην περιοχή δύο πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα τεσσάρων πυροσβεστών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ζημιές ανέρχονται στο ποσό των 90.000 Ευρώ, ενώ για τα αίτια διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, στη 01:10 σήμερα, στην οδό Γλαύκου στην περιοχή Ποτάμι του Νομού Αχαΐας. Το ατύχημα συνέβη όταν το υπ' αριθμόν ΑΧΡ 9833 I.X.E. αυτοκίνητο, μάρκας BMW, από άγνωστη αιτία, παρεξέκλινε της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθμευμένο φορτηγό. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με οκτώ πυροσβέστες, οι οποίοι με την χρήση ειδικών διασωστικών εργαλείων απεγκλώβισαν νεκρούς από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου τον Παπαγεωργίου Αγαμέμνων, 21 ετών και τον Μητρόπουλο Διονύσιο, 20 ετών και στη συνέχεια τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την διακομιδή τους σε νοσοκομείο.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 06:30, όταν το υπ΄ αριθμόν ΑΧΑ 4644 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας LANCIA, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο, στην επαρχιακή οδό Νικολάου Πλαστήρα του Δ/Δ Τεμένης Αιγίου. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες, οι οποίοι ανέσυραν νεκρό από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου τον Δαβανέλο Ιωάννη του Βασιλείου, ετών 26 και ελαφρά τραυματισμένο τον Ρόζο Αναστάσιο του Σταμάτη, ετών 27 και στη συνέχεια τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την μεταφορά τους στο Νοσοκομείο του Αιγίου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 7:30 σήμερα, σε παράπηγμα, εμβαδού 5 τ.μ. στην οδό Αδριανού 10, στο Μενίδι. Στο βαγόνι διέμεναν δύο άτομα Ουκρανικής καταγωγής, αγνώστων λοιπών στοιχείων, εκ των οποίων ο ένας διεκομίσθει με εγκαύματα στο Νοσοκομείο Κ.Α.Τ. από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν τρία οχήματα με δέκα πυροσβέστες, οι οποίοι κατέσβεσαν την πυρκαγιά. Για τα πλήρη αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση της Καλάρα Σταμάτας 83 ετών, η οποία εξαφανίστηκε το μεσημέρι της 2-5-2002, στην περιοχή Κλένες του Νομού Κορινθίας. Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε στις 14:15 της 2-5-2002 και αμέσως έσπευσε προς αναζήτηση της ηλικιωμένης με δύο οχήματα και πέντε πυροσβέστες από την Π.Υ. Κορίνθου. Στην επιχείρηση ανεύρεσής της παίρνουν μέρος και δύο πυροσβέστες από την 1η Ε.Μ.Α.Κ. με ένα διασωστικό σκύλο.

Το Γραφείο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος σας εύχεται καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με ασφάλεια και υγεία.