Επιστροφή

ΔΤ 427a, 05/05/2002, 13:30, Συμβάντα

Mε εγκαύματα 1ου και 2ου βαθμού, στο πρόσωπο και τα χέρια, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων, τρία ανήλικα παιδιά, χθες το βράδυ στις 23:45. Το ατύχημα συνέβη στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας των Αγίων Σαράντα, της περιοχής Νεροκούρου Χανίων, κατά τη διάρκεια αναπαράστασης της καύσης του Ιούδα, όπου πιστοί είχαν ανάψει φωτιά. Τα τρία παιδιά έριξαν σάκο με φιαλίδια προπανίου στην φωτιά, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και από το ωστικό κύμα να τραυματιστούν. Στον τόπο του ατυχήματος έφτασαν αμέσως δύο οχήματα με πέντε άνδρες οι οποίοι κατέσβεσαν την πυρκαγιά.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, στις 02:00 σήμερα, στην παραλιακή οδό στο ύψος της Βούλας. Το ατύχημα συνέβη όταν ο οδηγός του υπ' αριθμ. ΥΛΑ 3072 Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μάρκας FORD ESCORT, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, παρεξέκλινε της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο της διαχωριστικής νησίδας του οδοστρώματος. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες, οι οποίοι ανέσυραν νεκρούς από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου δύο νεαρά άτομα καθώς κι ένα τρίτο άτομο βαριά τραυματισμένο, Αλβανικής καταγωγής όλοι και αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Πυρκαγιά ξέσπασε, στις 02:01 σήμερα, σε διαμέρισμα 3ου ορόφου πολυκατοικίας, στην οδό Περικλέους 13-15 στην Καλλιθέα, όπου διέμενε η Γιαννικάκη Όλγα. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς το διαμέρισμα και οι ζημιές σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανέρχονται στο ποσό των 75.000 Ευρώ. Για την αντιμετώπισή της, έσπευσαν στην περιοχή εννέα πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 25 πυροσβεστών, οι οποίοι δίνοντας μάχη με τις φλόγες επί μία ώρα, κατάφεραν να κατασβέσουν πλήρως την πυρκαγιά και να αποσοβήσουν την επέκτασή της στους υπερκείμενους ορόφους της πολυκατοικίας. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, στις 08:55 σήμερα, στην θέση Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου Χανίων. Το ατύχημα συνέβη όταν ο οδηγός του υπ' αριθμ. ΧΝΚ 7081 Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, Gooch Bryanter ετών 32, ο οποίος υπηρετούσε στην αμερικανική βάση έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε στύλο του Ο.Τ.Ε. και έπειτα σε τοίχο. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα με τέσσερις πυροσβέστες, οι οποίοι ανέσυραν τον άτυχο οδηγό από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου.

Υπό έλεγχο βρίσκεται από τις 10:00 σήμερα, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, στις χθες, στη θέση Καμμένη γη Χερσοννήσου Μεθάνων. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή με πυκνή βλάστηση και λόγω του σαθρού εδάφους η προσέγγιση των πυροσβεστικών οχημάτων ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη και επικίνδυνη με αποτέλεσμα να χρειασθεί η συνδρομή δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών. Από την πυρκαγιά κάηκαν 15 στρέμματα πευκοδάσους. Για την αντιμετώπιση της, έλαβαν μέρος 8 πυροσβεστικά οχήματα με 16 πυροσβέστες και 15 πεζοπόροι πυροσβεστικοί υπάλληλοι. Στο σημείο παραμένουν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες για τυχόν αναζωπύρωση. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της τοπικής Υπηρεσίας.