Επιστροφή

ΔΤ 429a, 07/05/2002, 23:00, Συμβάντα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης ορειβάτη, από δύσβατη περιοχή στη θέση "Ζολώτα" του όρους Ολύμπου. Ο Σωτηρίου Κωνσταντίνος, για άγνωστο λόγο, τραυματίστηκε στον αστράγαλο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η μετακίνησή του. Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε, στις 20:20 σήμερα, από άλλον ορειβάτη, ο οποίος συνόδευε τον άνδρα και αμέσως κινητοποιήθηκε για την διάσωσή του. Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος δέκα πυροσβέστες, οι οποίοι, λόγω του δύσβατου της περιοχής, επιχειρούν να προσεγγίσουν πεζοί το σημείο όπου βρίσκεται ο τραυματισμένος άνδρας.

Έρευνες διεξάγονται στον ποταμό Αξιό, για την ανεύρεση του Ρωσικής καταγωγής Γκίβι Ταχονικέλι, ετών 32, ο οποίος αγνοείται από το μεσημέρι. Κατά πρώτες πληροφορίες, ο αγνοούμενος παρασύρθηκε από το ρεύμα του ποταμού, ενώ κολυμπούσε. Στις έρευνες παίρνει μέρος ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων αυτοδυτών της 2ης Ε.Μ.Α.Κ. με καταδυτικό εξοπλισμό, χρησιμοποιώντας μία διασωστική λέμβο MOSTRO NAVY κι ένα πυροσβεστικό όχημα. Οι έρευνες διενεργούνται κατά μήκος του ποταμού καθώς και στην ευρύτερη περιοχή.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 19:25 σήμερα, στο υπ΄αριθμ. Μ 061602 ρυμουλκούμενο όχημα μεταφοράς γάλακτος, ιδιοκτησίας Συριόπουλου Γεώργιου του Κωνσταντίνου, που βρισκόταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης φορτηγών, ιδιοκτησίας Μαρίνου Ευαγγελίας του Δημητρίου, στη γέφυρα Ασπροπύργου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο εξωτερικό ψυκτικό μηχάνημα του οχήματος και λόγω των εύφλεκτων υλικών της κατασκευής (πολυεστέρας), μεταδόθηκε στο εσωτερικό του ψυκτικού θαλάμου. Οι έξι πυροσβέστες που μετέβησαν για κατάσβεση της πυρκαγιάς με δύο πυροσβεστικά οχήματα κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο μισή ώρα αργότερα. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε στις 18:10 σήμερα, στο 12ο χμ της Ε.Ο. Σερρών Δράμας, όταν το υπ. αριθ. ΕΡΕ 3592 I.Χ.Ε αυτοκίνητο, μάρκας MERCEDES, που οδηγούσε ο Καμελίδης Θεόδωρος του Ιωάννη, ετών 71, από άγνωστη αιτία, παρέκκλινε της πορείας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με το υπ'αριθμ. ΕΡΗ 9001 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας CITROEN. Τα δύο πυροσβεστικά οχήματα με τους πέντε πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος, με την χρήση ειδικών διασωστικών εργαλείων, ανέσυραν νεκρό τον οδηγό του πρώτου οχήματος, ενώ τραυματισμένη απεγκλώβισαν τη Σάνδρου Άννα, ετών 18, η οποία επέβαινε στο δεύτερο όχημα και στη συνέχεια τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. για την διακομιδή τους στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Σερρών.

Νεκρός ανασύρθηκε στις 13:09 σήμερα, στην αγροτική περιοχή του Δ.Δ. Πεπονιάς του νομού Σερρών, ο Σαλουντζής Διονύσιος του Αντωνίου, 39 ετών. Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος αγνοείτο από την 5/5/2002, εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών για συνδρομή στην ανάσυρσή του. Οι πέντε πυροσβέστες που μετέβησαν στην περιοχή, βρήκαν πνιγμένο σε αρδευτικό κανάλι τον αγνοούμενο και ύστερα από προσπάθειες μισής ώρας ανέσυραν το πτώμα και το παρέδωσαν στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Ολοσχερώς καταστράφηκε διπλοκατοικία, ιδιοκτησίας Αικατερίνης Γιαπλέ, στο Δ.Δ. Καμπιά του Δήμου Διρφύων στην Εύβοια, από πυρκαγιά που ξέσπασε, από άγνωστη αιτία, στις 09:40 σήμερα. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και οι επτά πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με δύο πυροσβεστικά οχήματα, επικέντρωσαν τις προσπάθειες στην αποφυγή μετάδοσης της πυρκαγιάς σε παρακείμενα κτίρια, αφού η οικία βρίσκεται στο κέντρο του χωριού. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας.