Επιστροφή

ΔΤ 430, 08/05/2002, 08:45, Συμβάντα

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε, στη 01:20 σήμερα, η επιχείρηση διάσωσης του Σωτηρίου Κωνσταντίνου του Σωτηρίου, ετών 42, από ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή στη θέση "Ζολώτα" του όρους Ολύμπου. Ο ορειβάτης επιχειρούσε ανάβαση σε πλαγιά του Ολύμπου όταν τραυματίστηκε στο δεξιό κάτω άκρο και ακινητοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στην θέση "Ελικοδρόμιο" κοντά στο καταφύγιο Ζολώτα. Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε, στις 20:20, από άλλον ορειβάτη, συνοδό του πρώτου και αμέσως οργανώθηκε η επιχείρηση διάσωσης. Στις προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης του τραυματία, πήραν μέρος δέκα πυροσβέστες, οι οποίοι, κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο όπου βρισκόταν ο τραυματισμένος άνδρας και να τον μεταφέρουν μέχρι τη θέση "Πριόνια" όπου τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την μεταφορά του στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Ολοσχερώς καταστράφηκε διώροφη κατοικία, ιδιοκτησίας Πολυδώρου Όθωνος του Χρήστου, στην οδό Λοχαγού Παναγή Μιχαήλ στη Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι, από πυρκαγιά που ξέσπασε, από άγνωστη αιτία, στη 01:30 σήμερα. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και οι 31 πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με 15 πυροσβεστικά οχήματα, ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, επικεντρώνοντας τις προσπάθειες στην αποφυγή μετάδοσης της πυρκαγιάς σε παρακείμενη δασική περιοχή. Μία ώρα αργότερα η πυρκαγιά κατεσβέσθη καταστρέφοντας στο πέρασμά της και ένα στρέμμα χαμηλής βλάστησης και πεύκων γύρω από την κατοικία. Στον τόπο του συμβάντος παρέμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, τρία πυροσβεστικά οχήματα για επαγρύπνηση. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρωπίας.

Συνεχίζονται οι έρευνες στον ποταμό Αξιό, κοντά στην κοινότητα Ελεούσα, έξω από τη Θεσσαλονίκη, για την ανεύρεση του Ρωσικής καταγωγής Γκίβι Ταχονικέλι του Ζαούρ, ετών 32, ο οποίος αγνοείται από χθες το μεσημέρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αγνοούμενος παρασύρθηκε από το ρεύμα του ποταμού, ενώ κολυμπούσε. Στις έρευνες παίρνει μέρος ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων αυτοδυτών της 2ης Ε.Μ.Α.Κ. με καταδυτικό εξοπλισμό, χρησιμοποιώντας μία διασωστική λέμβο MOSTRO NAVY κι ένα πυροσβεστικό όχημα. Οι έρευνες διενεργούνται κατά μήκος του ποταμού καθώς και στην ευρύτερη περιοχή.