Επιστροφή

ΔΤ 433, 12/05/2002, 19:30, Συμβάντα

Πυρκαγιά ξέσπασε, στις 16:56 σήμερα, στην καφετέρια '' ΜΠΡΑΖΙΛΙΑΝ '', ιδιοκτησίας Ψωμά Άγγελου στην οδό Αγίου Κων/νου 2, στο ισόγειο του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο υπόγειο της επιχείρησης που καταλαμβάνει έκταση 200 τ.μ. και συγκεκριμένα στον χώρο της κουζίνας. Λόγω των εύφλεκτων υλικών, γρήγορα πήρε διαστάσεις και επεκτάθηκε σε όλους τους χώρους του υπογείου προκαλώντας αναστάτωση στην περιοχή. Οι 35 πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με δώδεκα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ένα κλιμακοφόρο και ένα ειδικό όχημα μεταφοράς αφρογόνου υλικού, κάνοντας χρήση αναπνευστικών συσκευών, κατάφεραν στις 19:20, να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά αποσοβώντας την επέκτασή της τόσο στο ισόγειο, όσο και σε παρακείμενες επιχειρήσεις. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά.

Σοβαρά τραυματισμένος ανασύρθηκε, στις 15:15 σήμερα, στη θέση Λυκοχορός, κοντά στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα της Πάτρας, ο Αναγνωστόπουλος Άγγελος, 27 ετών. Ο άτυχος νέος βρέθηκε καταπλακωμένος από τόνους χώμα ύστερα από κατολίσθηση του εδάφους. Οι 12 πυροσβέστες που μετέβησαν στον τόπο του συμβάντος με τέσσερα οχήματα, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον 27χρονο και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β για την διακομιδή του στο νοσοκομείο ΄΄ Άγιος Ανδρέας΄΄ Πατρών.

Ολοσχερώς καταστράφηκε το υπ΄αρίθμ. ΥΥΗ 2061 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, μάρκας CITROEN, ιδιοκτησίας Μποτσαρέλου Αποστόλου του Βασιλείου, ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε, από άγνωστη αιτία, στις 14:30 σήμερα, στη Λεωφόρο Βεϊκου 5, στο Γαλάτσι. Η πυρκαγιά μεταδόθηκε σε τέντα καταστήματος, εμπρός στο οποίο ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο, την οποία κατέστρεψε μερικώς. Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με δέκα πυροσβέστες. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Σε εμπρησμό από πρόθεση οφείλεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 02:55 σήμερα, σε δίκυκλη μοτοσικλέτα άνευ αριθμού, στο Φαληράκι, του Δήμου Καλυθιών, στη Ρόδο. Άγνωστοι περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό την μοτοσικλέτα προκαλώντας πυρκαγιά η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς το δίκυκλο και το στέγαστρο του χώρου στάθμευσής του. Η Υπηρεσία μας επενέβη στο συμβάν με δύο πυροσβεστικά οχήματα και πέντε πυροσβέστες. Προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 12:20 σήμερα, σε μονοκατοικία ιδιοκτησίας του Σταμούλη Τηλέμαχου του Ευάγγελου, στην οδό Κοζάνης 39, στη Λάρισα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την κουζίνα της κατοικίας, όταν ανεφλέγη μαγειρικό σκεύος με φαγητό σε αναμμένη ηλεκτρική εστία. Οι τρεις πυροσβέστες που έσπευσαν στο συμβάν με ένα υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα, κατάφεραν να θέσουν σύντομα υπό έλεγχο την πυρκαγιά αποτρέποντας κάθε κίνδυνο επέκτασης της στους υπόλοιπους χώρους της ισόγειας μονοκατοικίας. Ο ιδιοκτήτης της οικίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β στο Γ.Ν.Ν Λάρισας, έχοντας υποστεί ελαφρά εγκαύματα στην προσπάθειά του να απομακρύνει το σκεύος από την εστία. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας.

Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες στον ποταμό Αξιό, στο Δ.Δ. Ελεούσας, έξω από τη Θεσσαλονίκη, για την ανεύρεση του Ρωσικής καταγωγής Γκίβι Ταχονικέλι του Ζαούρ, ετών 32, ο οποίος αγνοείται από τις 7-05-2002. Στις έρευνες πήρε μέρος ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων αυτοδυτών της 2ης Ε.Μ.Α.Κ. με καταδυτικό εξοπλισμό, χρησιμοποιώντας μία διασωστική λέμβο MOSTRO NAVY κι ένα πυροσβεστικό όχημα. Οι έρευνες διενεργήθηκαν κατά μήκος του ποταμού καθώς και στην ευρύτερη περιοχή.