Επιστροφή

ΔΤ 435, 14/05/2002, 15:45, Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 14 Μαΐου, ημέρα Τρίτη και ώρα 09:30, στην αίθουσα συσκέψεων του 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., η ετήσια σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων, με θέμα: "Αντιπυρική Περίοδος 2002" .
Σκοπός της σύσκεψης ήταν η επιβεβαίωση και οριστικοποίηση του συνόλου των μέτρων προετοιμασίας και ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών της αντιπυρικής περιόδου 2002.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα εξής θέματα: ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, που γίνεται σε συνεργασία του Πυροσβεστικού Σώματος με τους Ο.Τ.Α. και τις εθελοντικές ομάδες, τα νέα μέσα και στρατηγικές που θα χρησιμοποιηθούν στην αεροπυρόσβεση και τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνει το Πυροσβεστικό Σώμα σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τη Γενική Γραμματεία Δασών, για μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στο θέμα της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών.
Η σύσκεψη έγινε υπό την Προεδρία του Υπουργού Δημοσίας Τάξης, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Ευάγγελος Μαλέσιος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης, κ. Δημήτριος Ευσταθιάδης ενώ έλαβαν μέρος η πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτριος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος της Διευρυμένης Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς κ. Θεόδωρος Κατριβάνος, εκπρόσωποι των Υπουργείων: Εθνικής Άμυνας ( Γ.Ε.ΕΘ.Α. , Γ.Ε.Σ. , Γ.Ε.Ν. , Γ.Ε.Α.), Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, Αιγαίου, Μεταφορών και Επικοινωνιών. Επίσης έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας, της Γενικής Γραμματείας Δασών, της Ε.Υ.Δ.Α.Π., της Δ.Ε.Η., του Ο.Σ.Ε., της Πολιτικής Αεροπορίας, του Ε.Ο.Τ., καθώς και της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας.
Στο λόγο του ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης, υπογράμμισε πως οι δασικές πυρκαγιές είναι υπόθεση όλων των πολιτών και τόνισε την σημασία της πρόληψης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην σπουδαιότητα της προτροπής κι ενημέρωσης των πολιτών ως μέσα ενεργής συμμετοχής τους στον αγώνα της καταστολής των δασικών πυρκαγιών. Αναφέρθηκε επίσης, στην ανάγκη ύπαρξης ουσιαστικού συντονισμού μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την καταστολή των δασικών πυρκαγιών, στη βελτίωση και ανανέωση των μέσων που χρησιμοποιεί το Πυροσβεστικό Σώμα και στην εξαιρετική συνεργασία του με την Πολιτική Αεροπορία για την αποτελεσματικότητα των εναέριων μέσων που χρησιμοποιούνται στην δασοπυρόσβεση.