Επιστροφή

ΔΤ 436, 15/05/2002, 10:30, Συμβάντα

Άγνωστοι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό, στις 01:40 σήμερα, σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το υπ΄ αρίθ. ΥΑΙ-2814, μάρκας VOLKSWAGEN, καθώς και το υπ' αριθμ. ΥΕΑ-8658, μάρκας CITROEN, τα οποία ήταν σταθμευμένα στην συμβολή των οδών Παράσχου και Μουστοξύδη, στο Γκύζη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. Το πρώτο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας Στάμου Προδρόμου, υπέστη υλικές ζημιές, στον εσωτερικό χώρο και το πίσω μέρος του, ενώ το δεύτερο υπέστη ζημιές στη μηχανή και το εσωτερικό μέρος του. Από την πυρκαγιά επίσης, προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο φαρμακείο της Θεοχάρη Αστερίας. Η Υπηρεσία μας επενέβη στο συμβάν με δύο πυροσβεστικά οχήματα και έξι πυροσβέστες. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Σε εμπρησμό από αγνώστους δράστες οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 03:33 σήμερα, σε Α.Τ.Μ. συναλλαγής χρημάτων, σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Τραλλέων 152, στο Γαλάτσι. Οι άγνωστοι πυροδότησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό (γκαζάκια) και προξένησαν μικρές υλικές ζημιές στο χώρο που ήταν εγκατεστημένο το . Την πυρκαγιά κατέσβεσαν 3 πυροσβέστες, οι οποίοι έφτασαν αμέσως στον τόπο του συμβάντος με ένα πυροσβεστικό όχημα. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Σε εμπρησμό από αγνώστους δράστες οφείλεται επίσης και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 03:42 σήμερα, σε Α.Τ.Μ. συναλλαγής χρημάτων, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, σε υποκατάστημα της Τράπεζας ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ, στην οδό Πανόρμου 77, στους Αμπελόκηπους. Οι άγνωστοι πυροδότησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό (γκαζάκια) και προξένησαν μικρές υλικές ζημιές στο χώρο που ήταν εγκατεστημένο το Α.Τ.Μ. Την πυρκαγιά κατέσβεσαν 12 πυροσβέστες, οι οποίοι έφτασαν αμέσως στον τόπο του συμβάντος με τρία πυροσβεστικά οχήματα. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Σε εμπρησμό από αγνώστους, οφείλεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 03:30 σήμερα, στον τρίτο όροφο νεοαναγειρόμενης οικοδομής, ιδιοκτησίας Καλογιάννη Αιμιλίου, στην οδό Χρυσανθέμων 17 στο Πολύδροσο. Άγνωστοι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό το ξυλότυπο της οικοδομής με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, τέθηκε σύντομα υπό έλεγχο και δεν απείλησε παρακείμενες κατοικίες. Για την κατάσβεσή της επενέβησαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Διακόπηκαν οι έρευνες, στις 18:00 χθες, για την ανεύρεση του Πορτογάλου υπηκόου TEIXERA JOSE PIRES, ετών 24, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ της 09-05-2002 στην ευρύτερη περιοχή του Δ/Δ Βραυρώνας, του Δήμου Μαρκοπούλου Αττικής. Ο νεαρός άνδρας εντοπίσθηκε σε σημείο της Αθήνας από ομοεθνείς του όπως πληροφόρησε την Υπηρεσίας μας ο Γραμματέας της Πορτογαλικής Πρεσβείας. Στις έρευνες έλαβαν μέρος τέσσερις πυροσβέστες από την Π.Υ. Κρωπίας και επτά διασωστικοί σκύλοι με τους συνοδούς τους από την 1η Ε.Μ.Α.Κ.