Επιστροφή

ΔΤ 439, 18/05/2002, 13:00, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, στις 10:03 σήμερα, σε διαμέρισμα 2ου ορόφου, ιδιοκτησίας της Ρούσου Αικατερίνης, σε τετραώροφη πολυκατοικία στην οδό Αιγαίου Πελάγους 94-96, στην Αγία Παρασκευή. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και επεκτάθηκε σε όλους τους χώρους του διαμερίσματος, προκαλώντας αναστάτωση στους ενοίκους της πολυκατοικίας. Οι 20 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με τέσσερα υδροφόρα οχήματα, ένα κλιμακοφόρο και ένα όχημα πλήρωσης αναπνευστικών συσκευών, κατάφεραν να θέσουν σύντομα υπό έλεγχο την πυρκαγιά, αποτρέποντας κάθε κίνδυνο επέκτασής της στους υπόλοιπους ορόφους. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Σε εμπρησμό από πρόθεση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφείλεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 02:40 σήμερα, στο υπ'αριθμ. ΥΥΜ - 9517 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας MERCEDES, ιδιοκτησίας Κάβουρα Αθανάσιου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πυλωτή πολυκατοικίας, στην οδό Τριανταφυλλοπούλου 49, στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές στο εξωτερικό μέρος του οχήματος, ενώ μικρές υλικές ζημιές υπέστη και το υπ'αριθμ. ΝΕΟ - 9578 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας DAEWOO αγνώστου ιδιοκτήτη, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο κοντά στο πρώτο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν στο σημείο δύο υδροφόρα οχήματα με επτά πυροσβέστες. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζονται οι έρευνες στη θέση Πλατύδρομος, σε δασική περιοχή του Ολύμπου, για την ανεύρεση του κτηνοτρόφου Καρτσαμπά Βασιλείου, 32 ετών, κατοίκου Βροντού Πιερίας. Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε στις 06:45 χθες, από τον αδερφό του αγνοούμενου και αμέσως, έσπευσε προς αναζήτησή του στην ευρύτερη περιοχή, με δέκα πυροσβέστες και δύο οχήματα.