Επιστροφή

ΔΤ 442, 21/05/2002, 09:30, Συμβάντα

Με κατάγματα στα άνω και κάτω άκρα, απεγκλωβίστηκε στις 20:45 χθες, η εγκυμονούσα Μπαζούκα Αλεξάνδρα, ετών 30, στο 25ο χλμ. της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθήνας ύστερα, από εκτροπή και στη συνέχεια ανατροπή του υπ' αριθμ. ΗΜΖ 2676 Ι.Χ.Ε. οχήματος μάρκας Rover, το οποίο οδηγούσε. Η Υπηρεσία μας μετέβη στο συμβάν με δύο πυροσβεστικά οχήματα και πέντε πυροσβέστες, οι οποίοι με χρήση ειδικών διασωστικών εργαλείων απελευθέρωσαν την ανωτέρω και την παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., για την διακομιδή της στο Νοσοκομείο.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 18:25 χθες, σε αποθήκη εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, που βρίσκεται στην γέφυρα Ζουρίδη, στο Ρέθυμνο. Η επιχείρηση με την επωνυμία "ΚΛΑΔΟΣ ΔΡΑΚΟΣ Ο.Ε.", αποτελείται από ισόγειο χώρο εκτάσεως 600 τ.μ., και ξύλινο πατάρι εκτάσεως 300 τ.μ. περίπου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο πατάρι της επιχείρησης και κατέστρεψε γραφεία, υπολογιστές και ανταλλακτικά. Οι 13 πυροσβέστες, που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με τέσσερα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, κατάφεραν να κατασβέσουν την πυρκαγιά, αποτρέποντας την επέκτασή της στον ισόγειο χώρο όπου υπήρχαν αποθηκευμένοι 50 τόνοι λιπαντικών αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές ανέρχονται στο ποσόν των 300.000 €. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από την Π.Υ. Ρεθύμνης.

Πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη αιτία, στις 07:40 χθες, σε εργοστάσιο κατασκευής επίπλων μπάνιου, ιδιοκτησίας Καλογερόπουλου Χρήστου του Νικολάου, που βρίσκεται στο Δ/Δ Μαγνησίας του Νομού Χαλκιδικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο χώρο παραγωγής και συγκεκριμένα στο βαφείο επίπλων και κατέστρεψε βερνίκια, διαλυτικά, χρώματα και μονωτικά υλικά. Λόγω της φύσης του καιόμενων υλικών, η κατάσβεση της πυρκαγιάς παρουσίασε ιδιαίτερες δυσκολίες για τους ένδεκα πυροσβέστες, που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με πέντε πυροσβεστικά οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να κατασβέσουν την πυρκαγιά, χωρίς να κινδυνεύσουν παρακείμενα κτίρια. Στον τόπο του συμβάντος παρέμειναν δύο υδροφόρα οχήματα της Υπηρεσίας μας για επαγρύπνηση. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.

Με ελαφρές εκδορές και μώλωπες στο αριστερό άνω άκρο, απελευθερώθηκε στις 21:35 χθες, ο τετράχρονος Βελιδήμος Γεώργιος, από αυτόματο μηχάνημα πώλησης παιχνιδιών, που βρίσκεται στο Δημοτικό πάρκο της Λεωφ. Στρατού, στη Θεσσαλονίκη. Οι τέσσερις πυροσβέστες, που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με ένα πυροσβεστικό όχημα, χρησιμοποιώντας λοστό και φορητά εργαλεία, ελευθέρωσαν το χέρι του μικρού από τη θύρα εξαγωγής των παιχνιδιών του μηχανήματος και στην συνέχεια τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., για την διακομιδή του στο Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς.