Επιστροφή

ΔΤ 454a, 02/06/2002, 23:30, Συμβάντα

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 13:45 σήμερα, στο 119 χιλ. της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών. Το ατύχημα προκλήθηκε όταν το υπ' αριθ. ΥΥΖ 7752, μάρκας AUSTIN METRO παρέκκλινε της πορείας του, λόγω βλάβης στο δεξιό τροχό (λάστιχο), και προσέκρουσε σε δένδρο στο πρανές της Εθνικής Οδού. Από την πρόσκρουση τραυματίσθηκε σοβαρά ο οδηγός του αυτοκινήτου, Μιχοπάνος Χρήστος του Νικολάου ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν οι: α) Μιχοπάνου Νάτση-Αλεξάνδρα, β) Λακαφώσης Θεμιστοκλής και γ) Λακαφώση Δέσποινα. Η υπηρεσία μας επενέβη στον τόπο του συμβάντος με δύο πυροσβεστικά οχήματα και έξι πυροσβέστες, οι οποίοι απεγκλώβισαν, με τη χρήση ειδικών διασωστικών εργαλείων, τους τραυματίες και στη συνέχεια τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την διακομιδή τους στο Γ.Ν.Ν Κορίνθου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 15:33 σήμερα, σε σκάφος αναψυχής αγνώστου ιδιοκτήτη. Το πλοιάριο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, είχε παρασυρθεί στα βράχια της Πειραϊκής, στην Ακτή Θεμιστοκλέους 344, στον Πειραιά. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα τρία υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα με δέκα πυροσβέστες οι οποίοι κατάφεραν να κατασβέσουν την πυρκαγιά πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιώς.

Νεκρός ανασύρθηκε στις 18:30 σήμερα, βοσκός Σκοπιανής καταγωγής , Rizov Giorge, 38 ετών, στην θέση Βλάχικες Καλύβες, 500 μέτρα από τα σύνορα των Σκοπίων, του Νομού Κιλκίς. Η υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε στις 08:00 σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ και αμέσως έσπευσε προς αναζήτηση του ατόμου στην ευρύτερη περιοχή με μία ομάδα πέντε πυροσβεστών από την 2η Ε.Μ.Α.Κ. Θεσσαλονίκης. Ο άτυχος άνδρας παραδώθηκε σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β για την διακομιδή του στο Γ.Ν. Νοσοκομείο του Κιλκίς.

Στις 19:20 σήμερα, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσίας μας από το Α.Τ. Μετσόβου, ότι έχει εντοπιστεί άνδρας, αγνώστων στοιχείων, στην κοίτη του ποταμού Αώου. Στην περιοχή έσπευσε αμέσως ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες, από την 5η Ε.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων, όμως λόγω του προχωρημένου της ώρας και της ιδιαίτερα δύσβατης περιοχής κατέστη αδύνατη η επιχείρηση ανάσυρσης του. Αύριο με το πρώτο φως της ημέρας, ομάδα διασωστών από την 5η Ε.Μ.Α.Κ., θα μεταβεί στην περιοχή για να ανασύρει τον άτυχο άνδρα.