Επιστροφή

ΔΤ 455, 03/06/2002, 10:00, Συμβάντα

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στις 22:54 χθες, στο 74ο χμ της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Το ατύχημα προκλήθηκε όταν τα υπ΄αριθμ. ΥΗΟ 9895 ΑUDI I.X.E., ΥΗΖ 3240 LAND ROVER Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα υπ' αριθμ. Υ 6506 MERCEDES ταξί, ΑΗ 6719 VOLVO φορτηγό Δημόσιας χρήσης συγκρούστηκαν μετωπικά, από άγνωστη αιτία. Από την σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά και καταστράφηκε ολοσχερώς το υπ' αριθμ.ΥΗΖ 3240 Ι.Χ.Ε.αυτοκίνητο (τζίπ). Απεγκλωβίστηκαν σοβαρά τραυματισμένοι οι : α) Καρακούσης Απόστολος του Αθανασίου, 31 ετών, ο οποίος αργότερα κατέληξε, β) Σπυρόπουλος Σπύρος, γ) Δασκαλάκη Αγγελική, δ) Κοντός Ιωάννης, ε) Σταμέλος Αναστάσιος και στ) γυναίκα αγνώστων στοιχείων. Η υπηρεσία μας επενέβη στον τόπο του συμβάντος με πέντε πυροσβεστικά οχήματα και 11 πυροσβέστες, οι οποίοι απεγκλώβισαν, με τη χρήση ειδικών διασωστικών εργαλείων, τον νεκρό και τους τραυματίες και στη συνέχεια τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β., για την διακομιδή τους στο Γ.Ν.Ν. Θηβών.

Σε εμπρησμό από άγνωστους δράστες, οφείλεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 03:00 σήμερα, σε μοτοσικλέτα υπ΄ αριθμ. ΙΕΝ 0150 YAMAHA, ιδιοκτησίας Κλεπετσούλα Νικολάου του Παναγιώτη, στην οδό Πετρίδου 28, στον Άγιο Ελευθέριο. Οι άγνωστοι περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό τη μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα να υποστεί ολική καταστροφή. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσε ένα υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες.Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Σε εμπρησμό από άγνωστους δράστες, οφείλεται επίσης, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 04:12 σήμερα, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπ΄ αριθμ.ΥΑ 2023, αγνώστου ιδιοκτήτη, στη συμβολή των οδών Αβέρωφ & Αριστοτέλους, στο κέντρο της Αθήνας. Οι άγνωστοι πυροδότησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό (18 γκαζάκια), με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές, το υπ΄ αριθ. ΥΑ - 2023 και μικρές υλικές ζημιές το κτίριο του Ο.Κ.Α.Ν.Α. και ο σταθμός αυτοκινήτων ιδιοκτησίας Ν.Ι. Θεοχαράκης. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν δύο υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα με εφτά πυροσβέστες, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες, η επιχείρηση ανάσυρσης ατόμου, αγνώστων στοιχείων, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός από ερασιτέχνες ψαράδες χθες, στην κοίτη του ποταμού Αώου, στην περιοχή Βοβούσα του νομού Ιωαννίνων. Στην επιχείρηση λαμβάνει μέρος πενταμελή ομάδα διασωστών από την 5η Ε.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων με δύο πυροσβεστικά οχήματα.