Επιστροφή

ΔΤ 458, 06/06/2002, 08:00, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 01:55 σήμερα, σε διαμέρισμα 1ου ορόφου πολυκατοικίας, στην οδό Αγορακρίτου 11, στην Πλατεία Αττικής. Η πυρκαγιά ξέσπασε στην κουζίνα της κατοικίας, ιδιοκτησίας Βαρδάκη Εμμανουήλ, 45 ετών. Οι έξι πυροσβέστες που έσπευσαν στο συμβάν με δύο υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, κατάφεραν να θέσουν σύντομα υπό έλεγχο την πυρκαγιά, αποτρέποντας κάθε κίνδυνο επέκτασης της στους υπόλοιπους χώρους της κατοικίας. Ο ιδιοκτήτης της οικίας διακομίστηκε προληπτικά με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β σε νοσοκομείο, έχοντας υποστεί ελαφρά εγκαύματα στην προσπάθειά του να κατασβέσει την πυρκαγιά. Για εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής.

Πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη αιτία, στη 01:40 σήμερα, στο εντευκτήριο του Φυσιολατρικού Ομίλου Καβάλας, που βρίσκεται στον οικισμό του Αγίου Σύλλα, στην πόλη της Καβάλας. Λόγω της φύσης των υλικών κατασκευής του οικήματος (Σουηδική ξυλεία), η κατάσβεση της πυρκαγιάς παρουσίασε ιδιαίτερες δυσκολίες για τους οκτώ πυροσβέστες, που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με τρία πυροσβεστικά οχήματα. Οι ζημιές από την πυρκαγιά ανέρχονται στο ποσόν των 45.000 ΕΥΡΩ περίπου. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν χθες στην Ξάνθη, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια από καταστήματα και κατοικίες σε πολλές περιοχές της πόλης. Οι καταρρακτώδεις βροχές, διάρκειας μίας ώρας, ξεκίνησαν στις 14:55, ενώ η Π.Υ. Ξάνθης χρειάστηκε να επέμβει με πέντε ειδικά εξοπλισμένα συνεργεία σε 20 περιπτώσεις αντλήσεις υδάτων, ιδιαίτερα στον οικισμό Δροσερό, όπου υπήρξε έντονο πρόβλημα.