Επιστροφή

ΔΤ 462, 10/06/2002, 08:40, Συμβάντα

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στις 00:05 σήμερα, στο 140ο χλμ της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Καβάλας. Το ατύχημα προκλήθηκε όταν τα υπ' αριθ. ΝΒΚ 2359 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας NISSAN SUNNY, με οδηγό τον Ψαρή Μενέλαο του Φωτίου, 63 ετών και ΚΒΕ 9310 λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καβάλας με οδηγό τον Τσεμαλίδη Κων/νο, ετών 30, συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο οδηγός του Ι.Χ., η σύζυγός του Ψαρή Ελένη 62 ετών, και η τρίτη επιβαίνουσα Παρισίδου Βασιλική του Βασιλείου, 65 ετών. Η υπηρεσία μας επενέβη στον τόπο του συμβάντος με ένα πυροσβεστικό όχημα και τρεις πυροσβέστες, οι οποίοι απεγκλώβισαν με χρήση ειδικών διασωστικών εργαλείων τους νεκρούς και στη συνέχεια τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β., για την διακομιδή τους στο Γ.Ν.Ν. Καβάλας.

Σε εμπρησμό από πρόθεση οφείλεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 03:35 σήμερα, σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) της Εθνικής τράπεζας, στην οδό Εθν. Αντιστάσεως 158, στην Καισαριανή. Άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από έξι γκαζάκια και εμποτισμένο σε βενζίνη στουπί στην είσοδο των γραφείων της τράπεζας, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρής έκτασης υλικές ζημιές. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν στο σημείο δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής.

Ολοσχερώς καταστράφηκαν, ένα τροχόσπιτο, δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και σημαντικές ζημιές έπαθε μια μοτοσικλέτα, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην πλαζ Πάλιουρα της Επανωμής. Συγκεκριμένα πρόκειται για το τροχόσπιτο και το υπ' αριθ. ΝΙ 6258 αυτοκίνητο μάρκας SIMCA, ιδιοκτησίας του Πουρλιώτα Βασίλη του Ιωάννη, το υπ' αριθ. ΝΕΝ 6272 αυτοκίνητο μάρκας HONDA HRV, ιδιοκτησίας Γεωργιάδη Δημήτριου, και την άνευ αριθμού κυκλοφορίας μοτοσικλέτα HONDA 100 cc, ιδιοκτησίας Τερζή Νικολάου. Η υπηρεσία μας επενέβη στον τόπο του συμβάντος με δύο πυροσβεστικά οχήματα και έξι πυροσβέστες. Για εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.