Επιστροφή

ΔΤ 465a, 14/06/2002, 17:00, Συμβάντα

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 10:30 σήμερα, σε εργοστάσιο χρωμάτων, που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Σχηματαρίου - Αυλίδος. Το εργοστάσιο με την επωνυμία "DURAL Α.Ε.", ιδιοκτησίας Ευτυχίδη Θεμιστοκλή και Ευτυχίδου Ε., είναι έκτασης 100 τ.μ. περίπου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο χώρο παραγωγής της επιχείρησης και κατέστρεψε μηχανήματα της μονάδας παραγωγής, χρώματα, ρητίνες, διαλύτες, και φύλλα πολυεστέρα. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν οκτώ υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες, οι οποίοι έθεσαν την πυρκαγιά υπό έλεγχο δύο ώρες αργότερα. Πριν την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου παρελήφθη από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. και μεταφέρθηκε με ελαφρά εγκαύματα στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Κ.Α.Τ., άνδρας αγνώστων στοιχείων, ο οποίος εργαζόταν στην επιχείρηση. Στον τόπο του συμβάντος παραμένει ένα όχημα με τρεις πυροσβέστες για επαγρύπνηση. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων.

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11:42 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο ρέμα της Χελιδονούς, πλησίον των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις απειλώντας άμεσα μεγάλης έκτασης περιοχή. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα δώδεκα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 32 πυροσβεστών καθώς και ένα ελικόπτερο βαρέως τύπου. Στην περιοχή παραμένουν τρία οχήματα με δώδεκα πυροσβέστες για επαγρύπνηση. Για εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 15:50, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, στις 11:25 σήμερα, στη θέση Μπαρτζός, στο Δ/Δ Ρειχιάς, του Δήμου Ζάρακα, στους Μολάους Σπάρτης. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή με πυκνή βλάστηση και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν, πήρε γρήγορα διαστάσεις. Για την αντιμετώπιση της επιχείρησαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα εννέα πυροσβεστών, ένα ελικόπτερο βαρέως τύπου και δύο αεροσκάφη CL-215. Την επιχείρηση της κατάσβεσης συντόνισε ο Β' Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 12:35 σήμερα, σε μάντρα παλαιών οχημάτων, έκτασης ενός στρέμματος, ιδιοκτησίας Κρητικού Ηρακλή, στην οδό Μεγαρίδος 41, στον Ασπρόπυργο. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν παλαιά οχήματα διαφόρων τύπων, λάστιχα, εξαρτήματα και κινητήρες. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν, δώδεκα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα με 36 πυροσβέστες, οι οποίοι έθεσαν την πυρκαγιά υπό έλεγχο τρεις ώρες αργότερα. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετείχε ένα ελικόπτερο βαρέως τύπου. Στην περιοχή παραμένουν τρία οχήματα με δώδεκα πυροσβέστες για επαγρύπνηση. Την επιχείρηση της κατάσβεσης συντόνισε ο Α' Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αχιλλέας Κοντογιώργος. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα Πυροσβεστικής.