Επιστροφή

ΔΤ 467, 16/06/2002, 10:00, Συμβάντα

Σοβαρά συμβάντα

Νεκρός ανασύρθηκε στις 21:40 χθες, στην αγροτική περιοχή Βεργίνας Παλατιστίου του Νομού Ημαθίας, ο Τotat Agustin του Kol, 24 ετών, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκε από τον υπ' αριθμ. ΑΜ 52392 γεωργικό ελκυστήρα, τον οποίο οδηγούσε. Στην επιχείρηση ανάσυρσης του άτυχου άνδρα έλαβαν μέρος τρία πυροσβεστικά οχήματα με εννέα πυροσβέστες από την Π.Υ.Βέροιας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, στις 04:25 σήμερα, έξω από το θέατρο "Δώρα Στράτου", στο λόφο του Φιλοπάππου. Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν 14 πυροσβεστικά οχήματα με 35 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάσβεσαν την πυρκαγιά άμεσα, αποτρέποντας κάθε κίνδυνο επέκτασής της στο παρακείμενο άλσος. Από την πυρκαγιά κάηκαν 100 τ.μ. περίπου χαμηλής βλάστησης και μερικά ελαιόδεντρα. Για την εξακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στη Σαλαμίνα και συγκεκριμένα στις 03:15 στην Λεωφ. Σαλαμίνας (θέση Πατρίς), στις 04:20 στη Φανερωμένη, στις 05:10 στο Μπατσί και στις 06:00 στα Σελίνια (θέση Πηλός). Οι πυρκαγιές, οι οποίες εκδηλώθηκαν σε ξηρά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, κατεσβέσθησαν στην έναρξή τους από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 14 οχήματα και 32 πυροσβέστες, που έσπευσαν στις περιοχές αυτές απέτρεποντας την περαιτέρω εξάπλωσή τους.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε στις 06:45 σήμερα, στο 38ο χιλ. της Ε.Ο. Τρικάλων-Λάρισας, στην Πηνειάδα. Το ατύχημα προκλήθηκε όταν το υπ' αριθμ. ΥΜΕ 4122 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας OPEL CORSA, που οδηγούσε ο Στέφος Αλέξανδρος του Ευαγγέλου, 19 ετών, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη εκτός του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα ο ίδιος να τραυματισθεί σοβαρά και να βρει τραγικό θάνατο ο συνοδηγός του αυτοκινήτου, Ιακωβάκης Αριστείδης του Γεωργίου, 18 ετών. Η Υπηρεσία μας μετέβη στον τόπο του συμβάντος με δύο πυροσβεστικά οχήματα και επτά άνδρες, οι οποίοι με την χρήση ειδικών διασωστικών εργαλείων, αφού ανέσυραν νεκρό τον άτυχο συνοδηγό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και απεγκλώβισαν τον οδηγό του, στην συνέχεια τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρα για την διακομιδή τους στο Γ.Π.Νοσοκομείο Τρικάλων.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του δάσους της Ελαταριάς του Δήμου Παραμυθιάς, στο Νομό Θεσπρωτίας για την ανεύρεση του Ρίζου Αναστάσιου, 68 ετών. Στην επιχειρήση ανεύρεσης του αγνοουμένου άνδρα παίρνει μέρος εξαμελές τμήμα της 5ης Ε.Μ.Α.Κ.