Επιστροφή

ΔΤ 470, 19/06/2002, 14:40, Συμβάντα

Σοβαρά συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 11:30, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, στις 09:25 σήμερα, στη θέση Αίθωνας, στο Δ/Δ Μαλώνας, του Δήμου Αρχαγγέλου, στη Ρόδο. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εξήντα στρέμματα χαμηλής βλάστησης και καλλιεργειών. Για την κατάσβεση της έλαβαν μέρος έξι πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 22 πυροσβεστών, ένα ελικόπτερο Camov, δύο αεροσκάφη CL-215, δύο αεροσκάφη CL-415 και πεζοπόρο τμήμα επτά πυροσβεστών. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Τραγικό θάνατο βρήκε στις 12:13, ηλικιωμένος άνδρας, αγνώστων στοιχείων, όταν έπεσε στις γραμμές του Η.Σ.Α.Π. και παρασύρθηκε από διερχόμενο συρμό, στον σταθμό Κάτω Πατησίων. Στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα δέκα πυροσβεστών, οι οποίοι ανέσυραν αποκεφαλισμένο τον άτυχο ηλικιωμένο και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων.

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν από πτώση δέντρου στη Χίο, όταν αποκολλήθηκε μεγάλο τμήμα υπεραιωνόβιου πλατάνου και κατέρρευσε, στην πολυσύχναστη Πλατεία Βουνακίου. Αποτέλεσμα ήταν να καταπλακωθεί ο Ισίδωρος Στεβής, του Μόδεστου, ετών 42. Ο τραυματίας απεγκλωβίστηκε από τους 20 πυροσβέστες που έφτασαν στον τόπο του συμβάντος με τέσσερα οχήματα και στην συνέχεια παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο, έχοντας υποστεί κάταγμα στο αριστερό κάτω άκρο. Επίσης, από την πτώση του δέντρου τραυματίστηκαν ελαφρά άλλα τέσσερα άτομα.

Σε εμπρησμό από πρόθεση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφείλεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 02:41 σήμερα, σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) της Εθνικής τράπεζας, στην οδό Αγίας Φωτεινής 37, στη Ν. Σμύρνη. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρής έκτασης υλικές ζημιές στο εξωτερικό μέρος του ΑΤΜ. Στον τόπο του συμβάντος βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού (γκαζάκια). Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος δύο οχήματα με επτά πυροσβέστες. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής.