Επιστροφή

ΔΤ 471b, 20/06/2002, 20:45, Συμβάντα

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε στις 11:40΄ σήμερα, στο 5ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Φιλιππιάδας-Πρεβέζης, μετά από μετωπική σύγκρουση των υπ΄αριθ. ΥΚΖ 5909 Ι.Χ.Ε και ΕΚΒ 9839 Δ.Χ. φορτηγό. Από την σύγκρουση ανασύρθηκαν νεκροί οι: Μακρής Αθανάσιος και Αγγελακοπούλου Αντιγόνη που επέβαιναν στο πρώτο όχημα. Στο συμβάν έλαβαν μέρος πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα από την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία Φιλιππιάδας. Οι σωροί των νεκρών μεταφέρθηκαν για τα περαιτέρω με ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. στο Γ.Ν.Ν. Άρτας.

Υπό έλεγχο τέθηκε, στις 14:10΄, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:00 σήμερα, σε δασική έκταση, στην περιοχή Χάος Καμάριζα Λαυρίου. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το Πεδίο Βολής της Ε.Β.Ο. και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή μεταδόθηκε στην παρακείμενη δασική έκταση λαμβάνοντας αμέσως μεγάλες διαστάσεις. Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 200 στρέμματα με πεύκα, πουρνάρια, ξηρά χόρτα κ.α.. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος 20 πυροσβεστικά οχήματα με 60 πυροσβέστες, πέντε αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα, πεζοπόρο τμήμα της 1η Ε.Μ.Α.Κ. αποτελούμενο από 40 άτομα και το Συντονιστικό Ελικόπτερο του Π.Σ. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου.

Νεκρή ανασύρθηκε στις 14:10΄, η Βουνάκη Μαρία, ετών 70, από δεξαμενή του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης, στη Θέση Βατόλακος Κυδωνίας του Δήμου Μουσούρων, στην Κρήτη. Η άτυχη γυναίκα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έπεσε στη δεξαμενή που ήταν γεμάτη με νερό και πνίγηκε. Για την ανάσυρσή της έλαβαν μέρος δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι πυροσβέστες.

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 17:10΄ η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 15:25 σήμερα, στην περιοχή Κοντακέικα, στο Καρλόβασι, της Σάμου. Από την πυρκαγιά κάηκαν, περίπου 15 στρέμματα πευκοδάσους, ενώ για την αντιμετώπιση της κινητοποιήθηκαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα δέκα ατόμων, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, καθώς επίσης και υδροφόρα οχήματα των τοπικών δήμων. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου.

Υπό έλεγχο τέθηκε επίσης, στις 17:25΄, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, στις 16:42 σήμερα, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας, στην Πετρούπολη Αττικής. Από την πυρκαγιά κάηκαν, περίπου πέντε στρέμματα αναδασωτέας έκτασης. Για την αντιμετώπιση της κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβεστικά οχήματα με 45 πυροσβέστες και δύο ελικόπτερα, ενώ την επιχείρηση συντόνισε ο Β' Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε στις 18:35΄, στη θέση Θούριο του Δήμου Χαιρώνειας, στη Λιβαδειά. Η πυρκαγιά κατακαίει πουρνάρια, ασφάκες, θάμνοι κ.α., αναμένεται ωστόσο, πολύ σύντομα να τεθεί υπό έλεγχο. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα: δέκα οχήματα με 30 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 5 Μποφόρ.

Επέστρεψε τελικά μόνος του και καλά στην υγεία του, περί Ω/14:00 ο φερόμενος ως αγνοούμενος από χθες, Πόλιος Γρηγόριος, ετών 34, κάτοικος Παλαιοφύτου του Νομού Πέλλας.