Επιστροφή

ΔΤ 472, 21/06/2002, 07:30, Συμβάντα

Σοβαρά συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε, στις 20:50΄ χθες, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18:35΄, στη θέση Θούριο του Δήμου Χαιρώνειας, στη Λιβαδειά. Από την πυρκαγιά κάηκαν, περίπου 40 στρέμματα πουρνάρια, ασφάκες, θάμνοι κ.α., ενώ για την αντιμετώπιση της κινητοποιήθηκαν 13 οχήματα με 35 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς.

Υπό έλεγχο τέθηκε, επίσης, στις 06:45 η δασική πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε στις 23:45΄, στη θέση Τσακαίοι, του Δήμου Στυραίων, στην Εύβοια. Από την πυρκαγιά κάηκαν, περίπου 100 στρέμματα με πουρνάρια, ασφάκες, θάμνοι κ.α. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα: 30 οχήματα με 140 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχειρούν και δύο αεροσκάφη με τρία ελικόπτερα. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 6 Μποφόρ. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Σε εμπρησμό από αγνώστους, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφείλεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 02:25΄ σήμερα, στο υπ' αριθμ. ΥΥΧ 9608 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στην οδό Φιλικής Εταιρίας, στο Κάτω Χαλάνδρι. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημίες στο όχημα, ενώ στον τόπο του συμβάντος βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού (μολότοφ). Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής.

Σε εμπρησμό από πρόθεση (γκαζάκια) επίσης, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφείλεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 04:07 σήμερα, στο υπ' αριθ. Δ.Σ. 5-92 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, του Διπλωματικού Σώματος της Αιγυπτιακής Πρεσβείας, στην οδό Τιμοθέου 54, στο Παγκράτι. Το όχημα υπέστη μικρές υλικές ζημιές, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής.