Επιστροφή

ΔΤ 472a, 21/06/2002, 19:00, Συμβάντα

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία στη Σαλαμίνα σήμερα. Συγκεκριμένα στις 16:46 στα Αμπελάκια και στις 17:10 στη θέση Μπιζάνι, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την πρώτη. Οι πυρκαγιές οι οποίες εκδηλώθηκαν σε περιοχές με χαμηλή βλάστηση και ελαιώνες, απείλησαν να λάβουν μεγάλες διαστάσεις αφού στις περιοχές αυτές έπνεαν άνεμοι έντασης πέντε Μποφόρ. Με συντονισμένες προσπάθειες από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν για κατάσβεση, τέθηκαν υπό έλεγχο μισή ώρα μετά την έναρξή τους, με απολογισμό ζημιών ένδεκα στρέμματα καμένης έκτασης συνολικά και 15 κατεστραμμένες κυψέλες. Στις προσπάθειες κατάσβεσης έλαβαν μέρος δέκα οχήματα με 33 πυροσβέστες, δύο υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού, το άγημα πυρασφαλείας του Ναύσταθμου Σαλαμίνας, ενώ από αέρος επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη CL- 415 καθώς και ένα ελικόπτερο Mi 26. Την επιχείρηση της κατάσβεσης συντόνισε από το ελικόπτερο "Φλόγα 1" του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Α' Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντι-στράτηγος Αχιλλέας Κοντογιώργος. Στην περιοχή παραμένουν τρία οχήματα με δώδεκα πυροσβέστες για αποφυγή αναζωπυρώσεων. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια των πυρκαγιών διενεργείται από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 09:00 σήμερα, στο 5ο χιλ. της Ε.Ο. Έδεσσας-Αριδαίας. Το ατύχημα συ-νέβη όταν το υπ' αριθμ ΝΖΖ 2851 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, μάρκας VW, για άγνωστη αιτία, παρέκκλινε της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα βάθους 15 μέτρων. Η υπηρεσία μας επενέβη στον τόπο του συμβάντος με δύο πυροσβεστικά οχήματα και επτά πυροσβέστες, οι οποίοι ανέσυραν νεκρό τον 22χρονο συνοδηγό Αποστόλου Απόστολο του Αβραάμ, ενώ απεγκλώβισαν τραυματισμένο τον οδηγό Μουράτοφλου Βασίλειο, 23 ετών, τους οποίους στη συνέχεια παρέδωσαν σε ασθενοφόρα για την διακομιδή τους στο Γ.Π.Νοσοκομείο Έδεσσας.

Έρευνες διεξάγονται σε δύσβατη βραχώδη περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στο Νομό Αρκαδίας, για την ανεύρεση του Κατρή Αθανάσιου, 58 ετών, ο οποίος εξαφανίστηκε από την Τρίπολη στις 19 Ιουνίου. Σήμερα το μεσημέρι και περί ώρα 12:00, βρέθηκε, στη θέση "Γρηγοραίικα" του Δ/Δ Αγίου Γεωργίου του Δήμου Β. Κυνουρίας, το υπ' αριθμ. ΤΡΑ 7480 Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο, μάρκας ΤΟΥΟΤΑ, το οποίο είχε στην κατοχή του ο ανωτέρω εξαφανισθείς άνδρας. Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε στις 15:50 σήμερα και αμέσως έσπευσαν προς αναζήτησή του στην ευρύτερη περιοχή, ένα όχημα από την 1η Ε.Μ.Α.Κ. με τρεις πυροσβέστες και δύο ανιχνευτικούς σκύλους.