Επιστροφή

ΔΤ 473a, 22/06/2002, 18:00, Συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε, στις 16:15, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:00 σήμερα, σε δασική έκταση στον Αυ-λώνα Αττικής. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πλησίον του εργοστασίου "ΑΤΕΜΚΕ", από άγνωστη αιτία, α-πείλησε να λάβει μεγάλες διαστάσεις, αφού στην περιοχή πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης πέντε Μποφόρ. Οι προσπάθειες πλήρους κατάσβεσης συνεχίζονται και λαμβάνουν μέρος 22 οχήματα με 60 πυ-ροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 40 πυροσβεστών, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη (τρία CL- 415, και δύο CL- 215) και τρία ελικόπτερα (ένα Mi 26, ένα Ericsson και ένα Camov). Από την πυρκαγιά κάηκαν 40 στρέμματα αθέριστων σιτηρών και 60 στρέμματα δασικής έκτασης. Την επιχείρηση της κατάσβεσης συντο-νίζει από το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος "Φλόγα 1", ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας. Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργεί-ται από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Κατασβέστηκε στις 13:28 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:10 σήμερα, σε δύσβατη περιοχή, κοντά στις κεραίες των ραδιοφωνικών σταθμών, στη Ζοφριά. Στις προσπάθειες κατάσβεσης έλαβαν μέρος ένδεκα οχή-ματα με 30 πυροσβέστες και δύο ελικόπτερα (ένα Mi 26 και ένα Ericsson). Την επιχείρηση της κατάσβεσης συντόνισε από το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος "Φλόγα 1", ο Β' Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν τρία στρέμματα χαμηλής βλάστησης. Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής.

Υπό έλεγχο τέθηκε επίσης στις 16:00, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στις 13:15 σε δασική έκταση στο Τολό του νομού Αργολίδας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα τέσσερα αεροσκάφη (δυο CL- 415, και δύο CL- 215), ένα ελικόπτερο Camov, πέντε πυροσβεστικά οχήματα με πλή-ρωμα 17 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 20 πυροσβεστών. Από την πυρκαγιά κάηκαν 30 στρέμματα δασικής έκτασης. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται από το Ανακριτικό τμή-μα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου.