Επιστροφή

ΔΤ 473b, 22/06/2002, 23:50, Συμβάντα

Σοβαρά συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 22:10 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 21:27, εν υπαίθρω, από άγνωστη αιτία, στην περιοχή Ρουπάκι, στον Ασπρόπυργο Αττικής. Στον τόπο της πυρκαγιάς μετέβησαν άμεσα εννέα πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 30 πυροσβεστών, οι οποίοι περιόρισαν γρήγορα το μέτωπο της πυρκαγιάς πριν πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Από την πυρκαγιά κάηκαν 20 στρέμματα περίπου χαμηλής βλάστησης. Για να διαπιστωθούν τα αίτια πυρκαγιάς, διενεργείται Προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας.

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 20:40 σήμερα, η πυρκαγιά εν υπαίθρω, που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, στις 19:00, στην περιοχή Στόμιο του Δ.Δ. Πετριών του Δήμου Δυστίων, στο Αλιβέρι Ευβοίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα τέσσερα αεροσκάφη (δυο CL- 415, και δύο CL- 215), δύο ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα εννέα πυροσβεστών. Από την πυρκαγιά κάηκαν 25 στρέμματα χαμηλής βλάστησης. Την επιχείρηση της κατάσβεσης συντόνισε από το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος "Φλόγα 1", ο Β' Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος. Στην περιοχή παραμένουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλιβερίου.

Νεκρός ανασύρθηκε στις 20:00 σήμερα, στην αγροτική περιοχή Αφυσού Σπάρτης του Νομού Λακωνίας, ο Λιάκος Σωτήριος του Χαραλάμπους, 62 ετών, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκε από τον υπ'αριθμ. ΑΜ 52610, μάρκας STEYER, γεωργικό ελκυστήρα τον οποίο οδηγούσε. Το δυστύχημα συνέβη όταν για άγνωστο λόγο, ο γεωργικός ελκυστήρας ανετράπη και κατέπεσε σε όχθη δέκα μέτρων περίπου. Στην επιχείρηση ανάσυρσης του άτυχου άνδρα έλαβαν μέρος πέντε πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε στις 19:05 σήμερα, στο 231o χλμ. της Ε.O. Αθηνών-Θεσσαλονίκης, έπειτα από μετωπική σύγκρουση των υπ΄αριθ. ΒΗ 7770 Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου και ΜΙΚ 7833 Ι.Χ. αγροτικού. Οι τρεις πυροσβέστες, που έφθασαν στον τόπο του δυστυχήματος με ένα πυροσβεστικό όχημα, ανέσυραν από το πρώτο αυτοκίνητο νεκρό τον οδηγό του, Πολύμερο Αθανάσιο του Πολυμέρου, ετών 75, ενώ από το δεύτερο όχημα απεγκλωβίστηκε ελαφρά τραυματισμένη η Τσαντούρη Ευθαλία, ετών 28, σύζυγος Πανουριά Κωνσταντίνου και στη συνέχεια διεκομίσθησαν στο Ν.Νοσοκομείο της Λαμίας με ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β.