Επιστροφή

ΔΤ 474, 23/06/2002, 11:30, Ανακοίνωση

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, προέβη χθες στη σύλληψη τριών ατόμων, σε βάρος των οποίων σχημάτισε προανακριτική δικογραφία για εμπρησμό δάσους από αμέλεια ( άρθρο 266, παρ. 2 του Π.Κ.). Πρόκειται για τους:
" Χατζόπουλο Γεώργιο του Κωνσταντίνου και της Βικτωρίας, που γεννήθηκε την 13/06/1960 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στη Νέα Ραιδεστό, επάγγελμα σιδηρουργός.
" KASTRATI DEFRIM του MUSTAFA και της FEDIRE, που γεννήθηκε την 21/09/1957 στην Αλβανία και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Ολυμπιάδας 22, επάγγελμα ηλεκτροσυγκολλητής. Κατέχει την υπ΄αριθμ. 6477 προσωρινή άδεια παραμονής που εκδόθηκε από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
" DRABEZA ERVIN του TAIR και της FATI, που γεννήθηκε το 1983 στην Αλβανία και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Φοίβου 27, περιοχή Φοίνικας, επάγγελμα ηλεκτροσυγκολλητής. Κατέχει την υπ΄αριθμ. 12040 προσωρινή άδεια παραμονής που εκδόθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του νομού Θεσσαλονίκης.
Οι ανωτέρω δράστες την 22/06/2002 και ώρα 08:55, κατά την διάρκεια εργασιών ηλεκτροσυγκόλλησης σε υπό κατασκευή μεταλλική δεξαμενή ύδατος, χωρητικότητας 50.000 λίτρων, στη θέση Χεροβούνι του Δήμου Μαρκόπουλου Αττικής, από τους σπινθήρες της συσκευής συγκόλλησης προκάλεσαν πυρκαγιά στην πλησίον θαμνώδη δασική έκταση.
Η πυρκαγιά λόγω του ισχυρού πνέοντος ανέμου (έντασης 5 Μποφόρ), παρά τις προσπάθειες τους, πήρε γρήγορα διαστάσεις, με αποτέλεσμα να χρειαστούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεσή της.
Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν 50 στέμματα δασικής έκτασης.
Οι δράστες οδηγήθηκαν στις 10:00 σήμερα, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, στα πλαίσια της αυτόφωρου διαδικασίας.

Επίσης από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, αναζητούνται δύο εργαζόμενοι και οι υπεύθυνοι των εργοστασίων επεξεργασίας αλουμινίου-σιδήρου, ιδιοκτησίας Θάνου Θωμά και Βασιλείου Θωμά, που βρίσκονται στην περιοχή του Αυλώνα. Στις 14:00 της 22/06/2002 κατά την διάρκεια εκτέλεσης εργασιών ηλεκτροσυγκόλλησης στην κοινή περίφραξη των εργοστασίων χωρίς να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, από τους παραγόμενους σπινθήρες της συσκευής ηλεκτροσυγκόλλησης προκλήθηκε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά εν υπαίθρω, με αποτέλεσμα να καταστραφούν 40 στρέμματα αθέριστων σιτηρών και 60 στρέμματα δασικής έκτασης. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.