Επιστροφή

ΔΤ 474a, 23/06/2002, 17:30, Συμβάντα

Σοβαρά συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε, στις 14:15, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11:55 σήμερα, σε δασική έκταση στη θέση Βαθιά Λάκα, στο Δ/Δ Μακρυράχης του Δημου Ξυνιάδος, στο νομό Φθιώτιδας. Στις προσπάθειες κατάσβεσης έλαβαν μέρος 13 οχήματα με 39 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 15 πυροσβεστών, ενώ από αέρος επιχειρούσαν έξι αεροσκάφη (τέσσερα CL- 215 και δύο PZL) και δύο ελικόπτερα (ένα Mi 26 και ένα Camov). Από την πυρκαγιά κάηκαν 100 στρέμματα δασικής έκτασης. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Την επιχείρηση της κατάσβεσης συντόνισε από το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος "Φλόγα 2", ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας. Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας.

Υπό έλεγχο τέθηκε, στις14:50 σήμερα , η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:45, στο Δ/Δ Μακρυράχης-Ανήλιου του Δήμου Ζαγοράς, στο Πήλιο. Από την πυρκαγιά κάηκαν, περίπου τρία στρέμματα καστανιές, ενώ για την αντιμετώπιση της κινητοποιήθηκαν πέντε οχήματα με 15 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 15 πυροσβεστών, και ένα ελικόπτερο Camov. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε στις 04:38 σήμερα, στο 34ο χιλ της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, μετά από μετωπική σύγκρουση των υπ' αριθ. ΥΝ 8201 και ΥΥΡ 7562 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητων. Οι οκτώ πυροσβέστες που έσπευσαν στο τόπο του συμβάντος με δυο πυροσβεστικά οχήματα, ανέσυραν νεκρό τον οδηγό του πρώτου οχήματος αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ενώ τραυματισμένους απεγκλώβισαν, από το δεύτερο τους Κανελλόπουλο Χρήστο 55 ετών, Κανελλοπούλου Κυριακή 50 ετών, Κωσταρά Νικολέτα 23 ετών και τον Κωσταρά Δημήτριο 48 ετών και στη συνέχεια τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρα για την διακομιδή τους σε Νοσοκομείο.

Τραυματισμένος ανασύρθηκε από γκρεμό βάθους 25 μέτρων περίπου, σήμερα στη 01:30, ο Παπακανδεράκης Γεώργιος του Λάμπρου, ετών 32, στην κοινότητα Λυττός του Δήμου Καστελλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το ατύχημα συνέβη όταν ο τραυματίας, για άγνωστο λόγο, βρέθηκε στο κενό σε βραχώδη περιοχή. Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε στις 23:40 χθες και έσπευσε αμέσως με έξι πυροσβέστες της 3ης Ε.Μ.Α.Κ. οι οποίοι ανέσυραν τον άνδρα με τραύματα στα κάτω άκρα και στη μέση και στη συνέχεια τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την άμεση διακομιδή του σε Νοσοκομείο.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 14:30 σήμερα, στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ύψος του Μεγάλου Μοναστηρίου, στο νομό Μαγνησίας. Το ατύχημα συνέβη όταν το υπ' αριθμ. ΖΖΕ 5881 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, για άγνωστη αιτία, παρέκκλινε της πορείας του και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα. Η υπηρεσία μας επενέβη στον τόπο του συμβάντος με ένα πυροσβεστικό όχημα και τρεις πυροσβέστες, οι οποίοι ανέσυραν νεκρή την Στιακάκη Ανέτα.

Σε εμπρησμό από αγνώστους, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφείλεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 22:48 χθες, στο υπ' αριθμ. ΥΚΜ 8000 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας Παναγιώτου Δημήτριου, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο Πεδίο του Άρεως. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημίες στο όχημα, ενώ μικρές ζημίες υπέστη το υπ΄αριθμ. ΖΖΚ 7891 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, άγνωστου ιδιοκτήτη, που ήταν σταθμευμένο πλησίον του πρώτου. Στον τόπο του συμβάντος βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού (μολότοφ). Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής.

Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες που διεξήχθησαν σε δύσβατη βραχώδη περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στο Νομό Αρκαδίας, για την ανεύρεση του Κατρή Αθανάσιου, 58 ετών, ο οποίος εξαφανίστηκε από την Τρίπολη στις 19 Ιουνίου. Στις έρευνες πήραν μέρος τρεις πυροσβέστες από την 1η Ε.Μ.Α.Κ. με δύο ανιχνευτικούς σκύλους.