Επιστροφή

ΔΤ 475, 24/06/2002, 10:00, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 02:45 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε υπνοδωμάτιο του ιδιωτικού οίκου ευγηρίας "ΦΡΟΝΤΙΔΑ", ιδιοκτησίας Καράκογλου Ιωάννη, στην οδό Φιλίππου 26 στον Πειραιά. Από την πυρκαγιά έπαθε εγκαύματα ο Πάνου Γεώργιος, 80 ετών, τρόφιμος του γηροκομείου. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες, οι οποίοι απεγκλώβισαν τον ηλικιωμένο και στη συνέχεια τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., για διακομιδή του στο Θριάσειο Νοσοκομείο Ελευσίνας. Για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιώς.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 00:54 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης, στην οδό Αγίας Σκέπης 32 στο Τροκαντερό του Φαλήρου. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρές ζημιές στο παγκάρι της εκκλησίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Κατασβέστηκε, στις 19:30 χθες, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18:39, στη περιοχή μεταξύ Παγώνδα και Σπαθαραίων, του Δήμου Πυθαγορείου, στη Σάμο. Από την πυρκαγιά κάηκαν, περίπου τρία στρέμματα με ξηρά χόρτα και ελαιόδενδρα. Για την αντιμετώπιση της κινητοποιήθηκαν έξι πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα εννέα πυροσβεστών, δύο αεροσκάφη CL-215 και υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου.

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Τουμαρά Σάββα του Δημητρίου, 32 ετών, στον ποταμό Μογλένιτσα στην τοποθεσία Καρά Ορμάν του Δ/Δ Προφήτη Ηλία στο Νομό Πέλλας. Οι έξι πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με δύο πυροσβεστικά οχήματα, εντόπισαν πνιγμένο τον άτυχο άνδρα στις 20:45 χθες, μετά από έρευνες διάρκειας τριών ωρών και στη συνέχεια τον ανέσυραν και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.