ΔΤ 475a, 24/06/2002, 20:00, Συμβάντα
Σοβαρά συμβάντα
Κατασβέστηκε πλήρως στις 19:30 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18:10 σήμερα, από άγνωστη αιτία, στην Αγία Κυριακή Λούτσας. Για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκαν άμεσα 30 πυροσβεστικά οχήματα με 90 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 60 ατόμων από την 1η Ε.Μ.Α.Κ., τέσσερα αεροσκάφη (δύο CL-215 και δύο CL-415) και δύο ελικόπτερα (ένα Mi-26 και ένα KAMOV) και με συντονισμένες ενέργειες κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο μία ώρα μετά την έναρξή της. Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσε σύσσωμη η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος. Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 25 στρέμματα δασικής έκτασης και πεύκων. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για αποφυγή αναζωπυρώσεων. Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς διενεργείται από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 19:20 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, στις 16:55 στην περιοχή Σκάλα του Δήμου Μελιγαλά, στο νομό Μεσσηνίας. Στην περιοχή μετέβησαν τέσσερα αεροσκάφη (δυο CL- 415 και δύο ΡΖL), ένα ελικόπτερο KAMOV και έξι πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 18 πυροσβεστών. Από την πυρκαγιά κάηκαν 15 στρέμματα με ελαιόδενδρα. Στην περιοχή παραμένουν τρία πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα εννέα πυροσβεστών για επαγρύπνηση. Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.
Υπό έλεγχο τέθηκε στις 15:00 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, στις 12:35 στην περιοχή Άγιος Ανδριανός του Δήμου Τίρυνθας, στο νομό Αργολίδας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα τέσσερα αεροσκάφη (δυο CL- 415, και δύο ΡΖL), επτά πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 20 πυροσβεστών και οκτώ υδροφόρα οχήματα του Δήμου. Από την πυρκαγιά κάηκαν 20 στρέμματα γεωργικής και δέκα στρέμματα δασικής έκτασης. Στην περιοχή παραμένουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου.
Νεκρός ανασύρθηκε στις 12:00 σήμερα, στο 15ο χιλ. της επαρχιακής οδού Ορχομενού - Ακραιφνίου, στην περιοχή της Κωπαΐδας του Νομού Βοιωτίας, από κοίτη ρέματος ο Γιοβανάκης Στέφανος του Ανέστη, 22 ετών. Ο νεκρός εντοπίστηκε μέσα στο υπ' αριθμ. ΒΙΖ 3811 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας VW Golf σε κατάσταση αποσύνθεσης. Το δυστύχημα συνέβη όταν για άγνωστο λόγο, το αυτοκίνητο ανετράπη και κατέπεσε στο ρέμα, βάθους δέκα μέτρων περίπου. Στην επιχείρηση ανάσυρσης του άτυχου άνδρα έλαβαν μέρος δέκα πυροσβέστες με τρία πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λειβαδιάς.
Σε εμπρησμό από αμέλεια οφείλεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 13:00 σήμερα, στην περιοχή Πλατάνι του Δήμου Ρίου, στο νομό Αχαΐας. Από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πατρών, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών ο Σκλαβούνος Σπυρίδων, 56 ετών, επειδή κατά την προσπάθειά του να παρασκευάσει φαγητό σε οικοπεδικό χώρο με χρήση γυμνής φλόγας, προξένησε πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα του οικοπέδου, η οποία, παρά τις ενέργειές του να την κατασβέσει, επεκτάθηκε σε παρακείμενα ελαιόδενδρα. Ο Εισαγγελέας παρέπεμψε τον 56χρονο σε τακτική δικάσιμο. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν άμεσα τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα δέκα πυροσβεστών οι οποίοι κατέσβεσαν στις 14:45 την πυρκαγιά περιορίζοντας τις ζημιές σε έκταση δύο στρεμμάτων.