Επιστροφή

ΔΤ 476, 25/06/2002, 09:30, Συμβάντα

Σοβαρά συμβάντα

Συνελήφθη χθες, από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, 17χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος ομολόγησε ότι προκάλεσε την πυρκαγιά της 24/06/2002, στη θέση Αγία Κυριακή του Δήμου Αρτέμιδος Αττικής (Λούτσα), χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια ήταν τα ακριβή κίνητρα για την πράξη του αυτή, αφού στη συνέχεια προσπάθησε να την καταστείλει. Ο συλληφθείς, ο οποίος εργαζόταν ως βοσκός με εργοδότη τον κτηνοτρόφο Λιώνη Θεόδωρο, κάτοικο Σπάτων, θα οδηγηθεί σήμερα, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, στα πλαίσια της αυτοφώρου διαδικασίας.
Σημειώνεται ότι από την πυρκαγιά καταστράφηκαν 25 στρέμματα δασικής έκτασης και πεύκων.

Σώος απεγκλωβίστηκε στις 02:30 σήμερα, από απόκρημνη χαράδρα, στη θέση Τραπεζίτσα του Δήμου Κόνιτσας, ο Κιοσέογλου Ιωσήφ του Ευσταθίου, 30 ετών, ορειβάτης, ο οποίος ήταν αγνοούμενος από τις 15:00 χθες. Στον εντοπισμό και τη διάσωσή του, πήραν μέρος οκτώ πυροσβέστες από την Π.Υ. Κόνιτσας, επταμελής ομάδα διάσωσης από την 5η Ε.Μ.Α.Κ. και ένα ελικόπτερο S24. Ο ορειβάτης, στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 07:20 σήμερα, στο Σοφικό Κορινθίας επί της Ε.Ο. Κορίνθου- Επιδαύρου, μετά από σύγκρουση του υπ'αριθμ. ΤΑΗ 1271 ΤΑΧΙ, μάρκας MERCEDES, με τον υπ'αριθμ. ΑΜ 50237 γεωργικό ελκυστήρα. Η υπηρεσία μας επενέβη στον τόπο του συμβάντος με πέντε πυροσβέστες και ένα πυροσβεστικό όχημα, οι οποίοι ανέσυραν νεκρό τον οδηγό του ΤΑΧΙ Τριαντάφυλλο Ιωάννη του Βασιλείου, ετών 60, κάτοικο Μεθάνων, και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την διακομιδή του σε Νοσοκομείο.