Επιστροφή

ΔΤ 477a, 26/06/2002, 14:15, Εκδηλώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα και ώρα 10:00, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, η τελετή ορκωμοσίας των 132 νέων Ανθυποπυραγών.
Τα πτυχία στους νέους Ανθυποπυραγούς επέδωσε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Προηγουμένως, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Πύραρχος Γεώργιος Αξιωτάκης ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
"Νέοι Ανθυποπυραγοί
Ο όρκος που δώσατε πριν από λίγο, με τις ευλογίες της Εκκλησίας, την τιμητική παρουσία του κυρίου Υπουργού Δημόσιας Τάξης, των εκπροσώπων Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και των προσφιλών σας προσώπων, είναι σύμβολο τιμής προς την πατρίδα και το Πυροσβεστικό Σώμα , επισφραγίζει το τέλος της φοίτησής σας στην Πυροσβεστική Ακαδημία και χαράσσει την αρχή της επαγγελματικής σταδιοδρομίας, ως στελεχών ενός Σώματος που είναι και θα παραμείνει καταξιωμένο στη συνείδηση του Ελληνικού λαού.
Οι ευθύνες που θα αναλάβετε σε λίγο είναι μεγάλες και το έργο που καλείστε να επιτελέσετε είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, επικίνδυνο, σκληρό και δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό και με μεγάλη κοινωνική προσφορά.
Οι Κεντρικές και περιφερειακές Υπηρεσίες του Σώματος θα είναι για σας οι επάλξεις, από όπου θα δίνετε τις μάχες με τα στοιχεία της φύσης, αλλά ταυτόχρονα θα δίνετε τη συμβουλή σας, τη γνώση και την εμπειρία σας και θα εφαρμόζετε τους νόμους για την αποφυγή της εκδήλωσης επικίνδυνων καταστάσεων, τόσο για τον άνθρωπο, όσο και για το περιβάλλον.
Παρακολουθείστε με σχολαστικότητα τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις σύγχρονες αντιλήψεις που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα και την αποστολή του και διατηρείστε το Σώμα σε υψηλό επίπεδο ενότητας και λειτουργίας.
Οπλιστείτε με πνευματική και ψυχική δύναμη, καλλιεργείστε μέσα σας το αίσθημα του ανθρωπισμού, τη μετριοπάθεια, τη σεμνότητα, την εντιμότητα , την ακεραιότητα του χαρακτήρα, τη σοβαρότητα, την αξιοπρέπεια και τις άλλες ψυχικές αρετές, γιατί μόνο έτσι θα αποκτήσετε το σεβασμό των υφισταμένων σας, την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας και την κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση.
Κύριε Υπουργέ,
Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι οι νέοι Ανθυποπυραγοί, με την εκπαίδευσή τους στην Πυροσβεστική Ακαδημία θα φανούν χρήσιμοι στην Ελληνική κοινωνία, ως φύλακες της ζωής και της περιουσίας του Ελληνικού λαού, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους αν χρειαστεί, προκειμένου να βοηθήσουν συνανθρώπους τους που κινδυνεύουν είτε από πυρκαγιές, είτε από άλλες επικίνδυνες καταστάσεις.
Νέοι Ανθυποπυραγοί
Με τη βεβαιότητα ότι θα φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών της πολιτείας και των παραδόσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, σας συγχαίρω για την προαγωγή σας και σας εύχομαι υγεία και καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα."
Την τελετή, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αττικής κ.κ. Παντελεήμων, τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον Yπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Γείτονας, ο Γ.Γ. του Yπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Ευσταθιάδης, οι βουλευτές της Ν.Δ κ.κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Πέτρος Μαντούβαλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Παναγιώτης Παπανικολάου, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Χρήστος Δελημιχάλης, οι δύο Υπαρχηγοί του Σώματος Αντιστράτηγοι Αχιλλέας Κοντογιώργος και Γεώργιος Γεωργιάκος, ανώτατοι αξιωματικοί, αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Π. Σ., καθηγητές της σχολής, συγγενείς των νέων Ανθυποπυραγών και πλήθος προσκεκλημένων.