Επιστροφή

ΔΤ 478, 27/06/2002, 19:30, Συμβάντα

Σοβαρά συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 17:00, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, στις 12:20 σήμερα, στην θέση Πετρούνι-Γερακάρι στα Κύθηρα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα οκτώ αεροσκάφη (τέσσερα CL- 415, δύο CL- 215 και δύο ΡΖL), τρία ελικόπτερα (ένα Mi 26, και δύο Κamov), επτά πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 20 πυροσβεστών καθώς και πεζοπόρο τμήμα δέκα ατόμων. Από την πυρκαγιά κάηκαν 250 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και δασικής έκτασης. Το έργο της κατάσβεσης συντόνισε ο Β' Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος, ο οποίος μετέβη στην περιοχή με το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος "Φλόγα 1". Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά, διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων .

Νεκρός ανασύρθηκε στις 21:04 χθες, στο Ριζόμυλο, του Νομού Μαγνησίας, Matilnto Isouf, 30 ετών. Ο Αλβανός υπήκοος, από άγνωστη αιτία, κατά την διάρκεια αγροτικών εργασιών, βρέθηκε εγκλωβισμένος σε αρδευτικό μηχάνημα (καρούλι). Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα με τρείς πυροσβέστες, οι οποίοι αφού απεγκλώβισαν τον νεκρό, τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β..

Τραγικό θάνατο βρήκε στις 08:25 σήμερα, στην οδό Γιαννιτσών, στην Θεσσαλονίκη, ο Ποπόβ Ιωάννης του Ανδρέα, Γεωργιανής καταγωγής, 46 ετών. Ο άτυχος άνδρας, από άγνωστη αιτία, κατά την διάρκεια οικοδομικών εργασιών σε ανεγειρόμενη οικοδομή, βρέθηκε εγκλωβισμένος στον 4ο όροφο, μεταξύ θαλάμου και φρεατίου του υπό κατασκευή ανελκυστήρα. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού του, πήραν μέρος τέσσερα οχήματα με ένδεκα πυροσβέστες, οι οποίοι ανέσυραν νεκρό τον οικοδόμο και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε στις 13:19 σήμερα, στην επαρχιακή οδό Ναυπλίου-Δρεπάνου, στη θέση Τζουμαγιά, μετά από σύγκρουση των υπ' αριθ. ΑΡΑ 7333 μάρκας MAZDA και ΥΟΜ 1835 μάρκας HONDA Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητων. Οι οκτώ πυροσβέστες που έσπευσαν στο τόπο του συμβάντος με τρία πυροσβεστικά οχήματα, ανέσυραν νεκρό τον οδηγό του πρώτου οχήματος Γουργουλιό Γρηγόριο, 44 ετών και στη συνέχεια τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.