Επιστροφή

ΔΤ 479, 28/06/2002, 23:00, Συμβάντα

Σοβαρά συμβάντα

Τραγικό θάνατο βρήκε νεαρός άνδρας, αγνώστων στοιχείων, στο σταθμό της Ομόνοιας, όταν για αδιευκρίνιστους λόγους στις 19:40 έπεσε στις γραμμές του ΜΕΤΡΟ και παρασύρθηκε από διερχόμενο συρμό. Στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα δέκα πυροσβεστών, που ανέσυραν θανάσιμα τραυματισμένο τον άτυχο νεαρό και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 13:05 σήμερα, στην θέση "Ψύλλοι", στον Κορνό του Δήμου Μύρινας Λήμνου, τέθηκε υπό έλεγχο στις 16:15. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν εγκαίρως δύο αεροσκάφη CL-415, πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 10 πυροσβεστών, πεζοπόρο τμήμα του Στρατού ξηράς και υδροφόρα οχήματα του Δήμου Μύρινας. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αθέριστα σιτηρά και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κατέστρεψε περίπου 40 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων και 210 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μύρινας Λήμνου.

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε, στις 14:25 σήμερα, στο 4ο χλμ Γρεβενών-Μαυραναίων, όταν ο οδηγός του υπ'αριθμ. ΤΜ 5769 Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, Τσιούρας Αριστοτέλης, 73 ετών, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το υπ'αριθμ. ΗΝΑ 9150 λεωφορείο του ΚΤΕΛ, το οποίο βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Οι πέντε πυροσβέστες, που έφτασαν στον τόπο του δυστυχήματος ανέσυραν νεκρό τον οδηγό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, το οποίο είχε εγκλωβιστεί στο κάτω μέρος του λεωφορείου.

Πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε στις 14:20, στο κτήμα του μουσικοσυνθέτη Νικόλαου Μαμαγκάκη, που βρίσκεται στην περιοχή Μικροβίβος, στο Θεολόγο Αταλάντης. Η πυρκαγιά απείλησε να πάρει διαστάσεις, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έφτασαν έγκαιρα κατάφεραν να την περιορίσουν πριν αυτή επεκταθεί και στην οικία του μουσικοσυνθέτη. Από την πυρκαγιά κάηκαν αμπέλια και ελαιόδεντρα σε έκταση 5 στρεμμάτων, περίπου, ενώ μικρές ζημιές υπέστη εξωτερικά η οικία. Την προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αταλάντης.

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 16:45, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, στις 14:15 σήμερα, στην θέση Μουζάκι στους Γαργαλιάνους. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με έντονο ανάγλυφο, χωρίς οδούς πρόσβασης για τα πυροσβεστικά οχήματα, με αποτέλεσμα να επιχειρήσουν κατά κύριο λόγο εναέρια μέσα, τα οποία και κατάφεραν να περιορίσουν εγκαίρως το μέτωπο της πυρκαγιάς. Συνολικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος τέσσερα αεροσκάφη (δύο CL- 415, και δύο ΡΖL), ένα ελικόπτερο (Κamov) και οκτώ πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 25 πυροσβεστών. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για επαγρύπνηση.

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε σήμερα, στις 12:37 το μεσημέρι, στο αεροδρόμιο των Σπάτων, ένα BOEING-767, των αερογραμμών Delta airlines, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Νέα Υόρκη. Το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε 188 επιβάτες, λόγω προβλήματος στο σύστημα των Flaps, χρειάστηκε να προσγειωθεί, αφού πρώτα έκανε ρίψη 40.000 γαλονιών καυσίμου στη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του, το αεροσκάφος ακολούθησαν, προληπτικά, πέντε πυροσβεστικά οχήματα, ενώ λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύχθηκε στα φρένα του, οδηγήθηκε σε ειδική θέση του αερολιμένα, όπου έγινε ψύξη με ειδικά μηχανήματα, που διαθέτει ο αερολιμένας.