Επιστροφή

ΔΤ 480a, 29/06/2002, 23:30, Συμβάντα

Σοβαρά συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 13:55 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12:00 στην περιοχή Πάλαιρος του Δήμου Κεκροπίας, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα έξι αεροσκάφη (δύο CL-215, δύο CL-415 και δύο GRUMMAN), δύο ελικόπτερα (ένα Mi-26 και ένα S-64F), οκτώ πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 24 πυροσβεστών καθώς και πεζοπόρο τμήμα 20 πυροσβεστών. Από την πυρκαγιά κάηκαν 60 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων και 20 στρέμματα χαμηλής βλάστησης. Στον τόπο του συμβάντος παραμένουν τρία οχήματα για επαγρύπνηση. Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτιών που προκάλεσαν την πυρκαγιά, διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11:50 σήμερα, από άγνωστη αιτία, στο εργοστάσιο "ΑΛΛΑΤΙΝΗ" της Ελληνικής Εταιρείας Μπισκότων Α.Β.Ε.Ε. στη θέση Γλύφα της Χαλκίδας. Η πυρκαγιά ξέσπασε στον 1ο όροφο του εργοστασίου και συγκεκριμένα σε αποθηκευτικό χώρο με υλικά συσκευασίας μπισκότων. Οι 13 πυροσβέστες που έφτασαν στο συμβάν με πέντε οχήματα κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, αποτρέποντας την επέκτασή της στους υπόλοιπους χώρους της επιχείρησης. Για την εξακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας.

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε, στις 15:10 σήμερα, στο 19ο χλμ της Ε.Ο. Κιλκίς-Θεσσαλονίκης, όταν για άγνωστο λόγο αποσπάστηκε το ρυμουλκούμενο τμήμα του υπ' αρίθμ. ΕΕΜ 3605 φορτηγού, μάρκας VOLVO, που οδηγούσε ο Μητσάνης Τάκης και συγκρούσθηκε με το υπ' αρίθμ. ΝΕΑ 7689 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας MERCEDES. Οι ένδεκα πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με τέσσερα οχήματα, ανέσυραν νεκρό τον οδηγό του Ι.Χ., Γαβριηλίδη Παναγιώτη του Ηλία, 43 ετών.

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε στις 15:40 σήμερα, στην παλαιά επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας στο ύψος του Δ.Δ. Καμποχωρίου του νομού Ημαθίας. Το τροχαίο συνέβη όταν το υπ' αριθμ. ΗΜΗ 4472 αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας OPEL, συγκρούστηκε με το υπ' αρίθμ. CΕΕ 0402 φορτηγό. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες, οι οποίοι ανέσυραν νεκρό τον οδηγό του Ι.Χ., Ζησιόπουλο Γρηγόριο του Νικολάου.

Τραυματισμένη ανασύρθηκε, στις 17:00 σήμερα, η Παρασύρη-Ουρανού Μαρία, 28 ετών, στην περιοχή Κυνηγιανά του Δήμου Γοργοποτάμου νομού Ρεθύμνου. Το ατύχημα συνέβη όταν, για άγνωστο λόγο, το υπ' αρίθμ. ΡΕΑ 3243 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας BMW, παρέκκλινε της πορείας του και κατέπεσε σε χαράδρα βάθους 50 μέτρων. Η Υπηρεσία μας μετέβη στο συμβάν με έξι οχήματα και 19 πυροσβέστες, οι οποίοι απεγκλώβισαν την τραυματία από το αυτοκίνητο και την ανέσυραν από τη χαράδρα. Στη συνέχεια παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., για διακομιδή της στο Γ.Ν.Νοσοκομείο Ρεθύμνης.