Επιστροφή

ΔΤ 481, 30/06/2002, 10:45, Συμβάντα

Σοβαρά συμβάντα

Τραγικό θάνατο βρήκαν, στις 20:23΄ χθες, στον Άγιο Χαράλαμπο στην περιοχή Πλάκας, Δ/Δ Μούδρου, στη νήσο Λήμνο, δύο ανήλικα αδερφάκια, ο Πεγκλίδης Χρήστος του Γεωργίου, ενάμιση έτους και η Πεγκλίδη Μαρία του Γεωργίου, 3 ετών. Το δυστύχημα συνέβη, όταν από λανθασμένο χειρισμό της οδηγού του υπ' αριθμ. ΝΕΚ 5502 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας SUZUKI και μητέρας των παιδιών, Πεγκλίδη-Διαμαντή Αναστασίας, 35 ετών, αυτό παρέκκλινε της πορείας του και κατέπεσε από γκρεμό βάθους 8 μέτρων στη θάλασσα. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε ένα όχημα με τρεις άνδρες, οι οποίοι με τη χρήση ειδικών διασωστικών εργαλείων απεγκλώβισαν σοβαρά τραυματισμένους: α) τη συνοδηγό, Κιοσέ Σαλαβία Ελένη, 35 ετών, η οποία νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Μύρινας Λήμνου β) τον Σαλαβία Παύλο, ενός έτους ο οποίος μαζί με την οδηγό του αυτοκινήτου μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Ε.Κ.Α.Β. σε νοσοκομείο της Αθήνας. Τα δύο αδερφάκια παραδόθηκαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για τη διακομιδή τους στο Γ.Ν. Μύρινας.

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε, στις 04:40΄ σήμερα, στο 43ο χλμ της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, όταν το υπ' αριθμ. ΥΟ 2184 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για άγνωστο λόγο παρέκκλινε της πορείας του και στη συνέχεια προσέκρουσε στο δεξιό προστατευτικό κιγκλίδωμα του δρόμου και ανετράπη. Οι τρεις πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με ένα πυροσβεστικό όχημα, ανέσυραν νεκρό τον οδηγό του Ι.Χ., Νταλαπέ Γεώργιο, 56 ετών και τραυματισμένη την σύζυγο του Νταλαπέ Περσεφόνη, 54 ετών.

Τραγική κατάληξη είχε η πτώση οχήματος σε χαράδρα, στις 05:45΄ σήμερα, για τον οδηγό Μανέγα Περικλή, 50 ετών, καθώς και τη δεκάχρονη κόρη του Λαμπρινή. Το δυστύχημα συνέβη στο 6ο χλμ της Ε.Ο. Φιλιππιάδας-Ιωαννίνων, όταν για άγνωστο λόγο, το υπ' αριθμ. ΑΜΥ 8312 αυτοκίνητο μάρκας MERCENTES, παρέκκλινε της πορείας του και κατέπεσε στη χαράδρα. Η Υπηρεσία μας μετέβη στο συμβάν με δύο οχήματα και επτά πυροσβέστες, οι οποίοι απεγκλώβισαν τραυματισμένους τους α) Μανέγα Δήμητρα, 48 ετών, β) Μανέγα Μαριάνθη, 14 ετών, γ) Μανέγα Βασιλική, 12 ετών και Μανέγα Ιωάννη, 17 ετών. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. στο Γ.Ν.Νοσοκομείο Άρτας.

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 06:20΄ σήμερα, στο 285ο χλμ. της Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης, όταν το υπ'αριθμ. VE 718 RE TIR φορτηγό αυτοκίνητο ανατράπηκε, από άγνωστη αιτία, προκαλώντας έτσι το θάνατο του οδηγού του, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, o οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Γ.Ν.Βόλου. Από την ανατροπή του οχήματος προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε από τους έξι πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με τρία πυροσβεστικά οχήματα.