Επιστροφή

ΔΤ 485, 05/07/2002, 10:30, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία, στις 04:15 σήμερα, στην καφετέρια "888" ιδιοκτησίας Κουρτίδη Κωνσταντίνου του Ευθυμίου, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 12, στα Σέρβια Κοζάνης. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές του καταστήματος. Το συνολικό ύψος των ζημιών ανέρχεται σε 60.000 € περίπου. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε πυροσβέστες. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης.

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 17:55, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 14:40 χθες, στην περιοχή Λουμίδη του Δήμου Καρύστου του νομού Ευβοίας. Στις προσπάθειες κατάσβεσης έλαβαν μέρος πέντε οχήματα με δεκαπέντε πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα δέκα πυροσβεστών, ένα υδροφόρο όχημα του Δήμου, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη CL- 415 και ένα ελικόπτερο Kamov. Από την πυρκαγιά κάηκαν 40 στρέμματα χορτολιβαδικής και 10 στρέμματα γεωργικής έκτασης. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρύστου.

Στις φλόγες τυλίχθηκε στις 14:29 χθες, στο 5ο χλμ της Ε.Ο. Αιδηψού-Πολυλόφου, το υπ' αριθμ. ΧΑΗ 7837 φορτηγό μεταφοράς σκυροδέματος, μάρκας Magirus Deutz, ιδιοκτησίας του Περγιέρου Εμμανουήλ. Η πυρκαγιά, που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, είχε ως αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς η καμπίνα, η μηχανή και τα δύο εμπρόσθια ελαστικά του οχήματος. Το συνολικό ύψος των ζημιών ανέρχεται σε 30.000 € περίπου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα πέντε πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, σημειώθηκε στο 51ο χλμ. Θεσ/νίκης - Ν. Μουδανιών, στις 09:45 χθες, όταν το υπ' αριθμ. ΖΜΤ 4373 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ανετράπη για άγνωστους λόγους. Η υπηρεσία μας επενέβη στον τόπο του συμβάντος με επτά πυροσβέστες και τρία πυροσβεστικά οχήματα, οι οποίοι με χρήση ειδικών διασωστικών εργαλείων, ανέσυραν νεκρή την οδηγό Morozova Vaverina, ετών 68, Ρωσίδα υπήκοο, η σωρός της οποίας μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε, στο 48ο χιλ. της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, χθες στις 09:30. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το υπ' αριθμ. RB 9293 TK φορτηγό τύπου ΜΑΝ, παρέκκλινε της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα βάθους 30 μέτρων. Οι έξι πυροσβέστες με τα δύο πυροσβεστικά οχήματα που έφθασαν στον τόπο του συμβάντος, ανέσυραν νεκρό τον οδηγό του φορτηγού Bahchevanski Kiril Retkov Βουλγαρικής υπηκοότητας, του οποίου η σωρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων "Χατζηκώστα".