Επιστροφή

ΔΤ 486, 06/07/2002, 09:00, Συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 06:15΄ σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 00:40΄ στην περιοχή Χωνί, του Δήμου Μαρμαρίου, στο νομό Ευβοίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 30 πυροσβεστών καθώς και πεζοπόρο τμήμα 40 πυροσβεστών, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη (δύο CL-215, δύο CL-415), δύο ελικόπτερα (ένα Mi-26 και ένα KAMOV 32). Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 200 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτιών που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 10:40΄ χθες, σε πατάρι διαμερίσματος, στην οδό Θερμοπυλών 23, στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν είδη οικιακής χρήσης, είδη κλινοστρωμνής και μέρος της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Πριν την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με εγκαύματα ο υδραυλικός, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος εκτελούσε εργασίες στο πατάρι της οικίας. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες, ενώ για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 17:20΄ χθες, στο 4ο χιλ. της Ε.Ο. Λάρισας - Αθηνών, σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων μάρκας ΄΄PEUGEOT΄΄, ιδιοκτησίας Ευαγγέλου Νικόλαου. Από την πυρκαγιά υπέστησαν μεγάλες υλικές ζημιές επτά Ι.Χ.Ε. προς απόσυρση αυτοκίνητα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με δέκα πυροσβέστες. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λάρισας.

Σε εμπρησμό με χρήση εύφλεκτου υγρού, οφείλεται κατά πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 00:23΄ σήμερα, σε υπόγειο διαμέρισμα αγνώστου ιδιοκτήτη, στην οδό Καλυψούς 85, στην Καλλιθέα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρής έκτασης υλικές ζημιές σε οικιακές συσκευές της οικίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν τρία οχήματα με οκτώ πυροσβέστες. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στην περιοχή Ολυμπιάδας, στη Χαλκιδική, για την ανεύρεση του αγνοούμενου Γεωργίου Γεώργιο, 48 ετών, κάτοικου Ολυμπιάδας. Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε για την εξαφάνιση χθες στις 16:04΄ και αμέσως έσπευσε προς αναζήτησή του στην ευρύτερη ορεινή περιοχή, ομάδα διάσωσης αποτελούμενη από δύο πυροσβέστες με ένα ανιχνευτικό σκύλο, από την 2η Ε.Μ.Α.Κ. καθώς και τέσσερις πυροσβέστες από το Π.Κ. Σταυρού.

Σε εμπρησμό από αγνώστους δράστες, οφείλεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 04:44΄ σήμερα, σε μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (Α.Τ.Μ.), στο υποκατάστημα της Τράπεζας ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ, στη Λεωφόρο Γαλατσίου 121-123, στο Γαλάτσι. Οι άγνωστοι πυροδότησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό (τέσσερα γκαζάκια υγραερίου και μία πλαστική φιάλη με εύφλεκτο υγρό) και προξένησαν μικρές υλικές ζημιές στο χώρο που ήταν εγκατεστημένο το Α.Τ.Μ. Την πυρκαγιά κατέσβεσαν 12 πυροσβέστες οι οποίοι έφτασαν αμέσως στον τόπο του συμβάντος, με τρία πυροσβεστικά oχήματα. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Σε εμπρησμό με χρήση εύφλεκτου υγρού, οφείλεται κατά πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 05:10΄ σήμερα, στο υπ' αριθ. ΥΖΙ 4159 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας Κεπεντζή Νικόλαου, που ήταν σταθμευμένο στην συμβολή των οδών Δημοσθένους και Ιφιγενείας, στην Καλλιθέα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρής έκτασης υλικές ζημιές. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.