Επιστροφή

ΔΤ 487, 07/07/2002, 09:20, Συμβάντα

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 06:00 σήμερα, στο 77ο χλμ της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Καβάλας, μετά από σύγκρουση των υπ' αριθ. ΜΟ 4588, μάρκας TOYOTA και GE 143556, μάρκας AUDI Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων. Οι τρεις πυροσβέστες, που έσπευσαν στο τόπο του συμβάντος με ένα πυροσβεστικό όχημα, ανέσυραν νεκρούς τους: Ανδρέα Κώστα του Κωνσταντίνου, 67 ετών και Μαρία Καλού, από το πρώτο όχημα και από το δεύτερο ΙΧΕ έναν άνδρα αγνώστων στοιχείων, ενώ απεγκλώβισαν τραυματισμένους από το πρώτο όχημα την Αικατερίνη Κώστα, σύζυγο Ανδρέα, και από το δεύτερο, έναν άνδρα αγνώστων στοιχείων.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 03:00 σήμερα, σε υπαίθριο οπωροπωλείο (κιόσκι), ιδιοκτησίας Κούκουρα Μαρίας, στη Λεωφόρο Λαυρίου-Κερατέας, στη διασταύρωση Θωρικού. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε η στέγη του οπωροπωλείου, οπωροκηπευτικά και μια βέσπα με αριθμό κυκλοφορίας ΗΟ 1075. Στην κατάσβεσή της έλαβαν μέρος έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Σε εμπρησμό, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφείλεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 21:46 χθες, σε υπαίθρια αποθήκη, στον εσωτερικό χώρο του Συμμαχικού Στρατιωτικού Νεκροταφείου, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στoν Άλιμο. Την πυρκαγιά κατέσβεσαν δώδεκα πυροσβέστες, οι οποίοι έφτασαν στον τόπο του συμβάντος με τέσσερα οχήματα. Στον χώρο της πυρκαγιάς εντοπίστηκαν έξι φιαλίδια υγραερίου, τέσσερις μπαταρίες και ένας μετασχηματιστής. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Τραγικό θάνατο βρήκε, στις 14:15 χθες, στον επαρχιακό δρόμο Πλατάνου-Χόμωρης, του Δήμου Πλατάνου, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, ο Παπαγεωργίου Λάμπρος του Νικολάου, 49 ετών, όταν το όχημα (φορτωτής) το οποίο οδηγούσε, άνευ αριθμού κυκλοφορίας, ιδιοκτησίας της εταιρείας "Κ. Κροτίδη", από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, παρέκκλινε της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα βάθους περίπου 170 μέτρων. Η Υπηρεσία μας μετέβη στο συμβάν με ένα όχημα και τέσσερις πυροσβέστες, οι οποίοι αφού ανέσυραν νεκρό τον άτυχο άνδρα, τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για τη μεταφορά του σε Νοσοκομείο.