Επιστροφή

ΔΤ 488a, 08/07/2002, 21:30, Συμβάντα

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την Αττική, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και καταστήματα, ενώ πολλά άτομα εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητα, λεωφορεία, τρένα κ.α., σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι μεταξύ άλλων, η περιοχή του Ρέντη, το Φάληρο, το Μοσχάτο (ξεχείλισε ο Κηφισός), το κέντρο της ΑΘήνας, ο Κολωνός, ο Βοτανικός, οι Αμπελόκηποι, τα Πατήσια, η Κυψέλη, το Γαλάτσι, κ.α.
Μέχρι στιγμής το Συντονιστικό Κέντρο 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., έχει δεχτεί 1200 κλήσεις για παροχή βοήθειας σε κινδυνεύοντα άτομα και αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια κατοικιών και καταστημάτων. Στις παραπάνω κλήσεις συμπεριλαμβάνονται 105 περιπτώσεις απεγκλωβισμών από ανελκυστήρες και 30 κοπές δέντρων.
Για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Παναγιώτη Φούρλα οι Υπηρεσίες του Σώματος, στο λεκανοπέδιο Αττικής τέθηκαν σε Γενική Επιφυλακή και πάραυτα συγκροτήθηκαν 200 συνεργεία πλήρως εξοπλισμένα. Επιπλέον των δυνάμεων αυτών, στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετέχουν τρία ερπυστριοφόρα οχήματα, τρεις διασωστικοί λέμβοι και η ομάδα αυτοδυτών της 1ης Ε.Μ.Α.Κ.
Τα σωστικά συνεργεία μέχρι στιγμής, έχουν απεγκλωβίσει 216 κινδυνεύοντα άτομα, εκ των οποίων τα δύο μεταφέρθηκαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία, ενώ ένα τρίτο δυστυχώς, ανασύρθηκε νεκρό καταπλακωμένο από μαντρότοιχο, στην οδό Αγίου Πολυκάρπου 84, στο Βοτανικό. Πρόκειται για τον Αλβανικής υπηκοότητας Περτούφι Τζόρτζι, 35 ετών.
Από τις 19:00 οι επιχειρήσεις διάσωσης έχουν ήδη ολοκληρωθεί και οι επεμβάσεις από τα σωστικά συνεργεία συνεχίζονται πλέον για αντλήσεις υδάτων.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που σημειώθηκαν στους Δήμους Άργους και Νέας Κίου, του Νομού Αργολίδας, μεγάλος αριθμός δένδρων ξεριζώθηκε με αποτέλεσμα να αποκλειστούν κεντρικοί δρόμοι των εν λόγω περιοχών και να καταπλακωθούν τέσσερα αυτοκίνητα χωρίς ευτυχώς θύματα. Η τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους χρειάστηκε να επέμβει σε 20 περίπου περιπτώσεις για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Νεκρός ανασύρθηκε στις 13:50 σήμερα ο Παπαδήμας Ιωάννης του Γεωργίου, 55 ετών, από την περιοχή Κρεβάτια, του Δ/Δ Ραπτόπουλου, του Νομού Ευρυτανίας. Ο άτυχος άνδρας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατέπεσε σε γκρεμό ύψους 300 μέτρων περίπου με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Για την ανάσυρσή του έλαβαν μέρος δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες από την πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου.