Επιστροφή

ΔΤ 489a, 09/07/2002, 22:30, Συμβάντα

Συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα, οι αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια και ισόγεια κατοικιών και καταστημάτων από τα 290 σωστικά συνεργεία που έχουν συσταθεί από χθες. Ο αριθμός των κλήσεων που έχει δεχθεί το 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., ανέρχεται σε 2536, ενώ από αυτές μέχρι στιγμής τα σωστικά συνεργεία έχουν πραγματοποιήσει επέμβαση σε 2015 περιπτώσεις. Οι προσπάθειες της Υπηρεσίας μας θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς υπάρχουν περίπου 80 περιπτώσεις άντλησης υδάτων από μεγάλους υπόγειους χώρους επιχειρήσεων.

Θανατηφόρο δυστύχημα, σημειώθηκε στις 10:00΄ σήμερα, σε αφύλακτη διάβαση, στην περιοχή Σανί Κυπαρισσίας, του Νομού Μεσσηνίας, όταν το υπ'αριθμ. ΧΜ 5491 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας LADA συγκρούστηκε με την υπ'αριθμ. 59 επιβατική αμαξοστοιχία του Ο.Σ.Ε., που εκτελούσε το δρομολόγιο Κυπαρισσία-Αθήνα. Οι επτά πυροσβέστες που έσπευσαν στο τόπο του συμβάντος με δύο πυροσβεστικά οχήματα, ανέσυραν νεκρούς τον οδηγό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, Δημητρούλη Δημήτριο του Γεωργίου, 76 ετών, την σύζυγό του, Δημητρούλη Ελένη, 67 ετών καθώς και την 5χρονη εγγονή τους, Κανταράκη Χαρίκλεια.

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα, επίσης, σημειώθηκε στις 11:25΄ σήμερα, στο 169ο χλμ. της Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών. Το ατύχημα προκλήθηκε όταν το υπ' αριθμ. ΖΖΝ 3063, μάρκας VW PASSAT, για άγνωστο λόγο, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί αρχικά με το υπ' αριθμ. ΚΧΥ 1282 Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και στη συνέχεια με το υπ' αριθμ. ΜΕΑ 7647 λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Η υπηρεσία μας επενέβη στον τόπο του ατυχήματος με τρία πυροσβεστικά οχήματα και οκτώ πυροσβέστες, οι οποίοι ανέσυραν νεκρούς τον οδηγό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, Ξέρα Αθανάσιο, 70 ετών, τον Τσούμαλη Νικόλαο, 52 ετών και τον Τσούμαλη Νικόλαο, 8 ετών. Ελαφρά τραυματισμένοι διακομίστηκαν στο Γ.Ν.Νοσοκομείο Αιγίου, πριν την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου, ο Σιμώνης Αθανάσιος του Σπυρίδωνος, οδηγός του Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, και από το λεωφορείο του ΚΤΕΛ δύο άτομα, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Τραγικό θάνατο βρήκαν, στις 15:20΄ σήμερα, στο 137ο χλμ. της Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών, ο Παπαδομανωλάκης Κυριάκος του Στυλιανού, 27 ετών και η Μαρρή Παναγιώτα του Χαραλάμπους, 26 ετών. Το δυστύχημα συνέβη όταν το υπ' αριθμ. ΥΚΗ 4685 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας ΤΟΥΟΤΑ, παρέκκλινε της πορείας του και συγκρούστηκε μετωπικά με την υπ' αριθμ. ΕΚΒ 5970 νταλίκα, μάρκας SCANIA. Στην επιχείρηση ανάσυρσης έλαβαν μέρος ένδεκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα, όπου ανέσυραν νεκρούς τους δύο νέους από το Ι.Χ.Ε. και τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρα για τη διακομιδή τους στο Γ.Π.Νοσοκομείο Κορίνθου.

Νεκρός ανασύρθηκε στις 17:15΄ σήμερα, ο Μαλλής Νικόλαος του Γεωργίου, στο Κεράμι Καλλονής, στη Νήσο Λέσβο. Ο άτυχος άνδρας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, βρήκε τραγικό θάνατο, όταν κατέπεσε σε πηγάδι γεμάτο νερό βάθους οκτώ μέτρων περίπου, με αποτέλεσμα να πνιγεί. Για την ανάσυρσή του έλαβε μέρος ένα όχημα με τρεις πυροσβέστες από το Π.Κ. Καλλονής.