Επιστροφή

ΔΤ 491, 11/07/2002, 10:00, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 00:20 σήμερα στην περιοχή Κεραμίδι, σε κορυφή της Πάρνηθας, κοντά στη Μονή Ντάρδιζας. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφείλεται σε πτώση κεραυνού, αφού νωρίτερα στην περιοχή εκδηλώθηκαν καταιγίδες. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν 15 οχήματα με 45 πυροσβέστες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα 40 ατόμων από την 1η Ε.Μ.Α.Κ. Λόγω του δύσβατου της περιοχής η προσέγγιση των πυροσβεστικών οχημάτων ήταν αδύνατη και η κατάσβεση πραγματοποιήθηκε από ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε μισό στρέμμα δασικής έκτασης.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε επίσης στις 03:32 σε δασική έκταση πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο, στην οδό Μελίνας Μερκούρη, στο Λυκαβηττό. Η πυρκαγιά περιορίστηκε προτού λάβει διαστάσεις (έκαψε μισό στρέμμα). Έλαβαν μέρος πέντε οχήματα με 15 πυροσβέστες.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που σημειώθηκαν χθες βράδυ στην ανατολική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Δήμο Καλαμαριάς και στη περιοχή Ντεπό. Από την νεροποντή, που ξεκίνησε στις 20:00 περίπου, πλημμύρισαν υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων. Η Υπηρεσία μας χρειάστηκε να επέμβει σε δέκα περιπτώσεις για άντληση υδάτων και σε δύο κοπές δέντρων.