Επιστροφή

ΔΤ 491a, 11/07/2002, 23:00, Συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 19:40 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16:40, στην Μονή Φιλοσόφου, στο Δ.Δ. Μάρκου του Δήμου Δημητσάνας, στο νομό Αρκαδίας. Η πυρκαγιά οφείλεται σε πτώση κεραυνού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αφού νωρίτερα στην περιοχή εκδηλώθηκαν καταιγίδες. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 20 πυροσβεστών, πεζοπόρο τμήμα 20 πυροσβεστών, ενώ από αέρος επιχείρησαν έξι αεροσκάφη (δύο ΡΖL, τέσσερα CL-415) και δύο ελικόπτερα (ένα Mi-26 και ένα KAMOV 32). Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου πέντε στρέμματα δασικής έκτασης.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία, στις 10:25 σήμερα, στο ισόγειο εστιατόριο "LIFE" ιδιοκτησίας Μαργαρίτη Κωνσταντίνου, στην οδό Φιλίππου 1, στη Θεσσαλονίκη. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές του καταστήματος. Το συνολικό ύψος των ζημιών ανέρχεται σε 15.000 € σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις . Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με δέκα πυροσβέστες. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία, στις 06:00 σήμερα, στο νυχτερινό κέντρο "ΡΟΔΟΝ" ιδιοκτησίας Ταληκριάδη Ηλία, στο 4ο χιλ. της Ε.Ο. Ξάνθης - Καβάλας. Το συνολικό ύψος των ζημιών ανέρχεται στο ποσόν των 15.000 € περίπου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε πυροσβέστες. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης.

Στις φλόγες τυλίχθηκε στις 14:10 σήμερα, στη θέση Άλλη Μεριά, της επαρχιακής οδού Βόλου - Πηλίου, το υπ' αριθμ. ΕΚΒ 8543 Δ.Χ. φορτηγό, ιδιοκτησίας του Ζιώγα Αθανάσιου. Η πυρκαγιά, που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικές υλικές ζημιές το όχημα. Το ύψος των ζημιών ανέρχεται σε 45.000 € περίπου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα πέντε πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα